NavMenu

Uspeh na poslu zavisi od vašeg odnosa prema ljudima

Izvor: biznisinfo.ba Sreda, 29.07.2020. 12:15
Komentari
Podeli
(Foto: Image Team/shutterstock.com)
Posao je poput deteta: Morate mu dati svoje vreme, pobrinuti se za njega i strpljivo se potruditi da raste.

Alexander Kyokwijuka, preduzetnik koji zapošljava više od 70 ljudi, podelio je za britanske medije svoje savete o tome kako voditi uspešan posao.

BiznisInfo prenosi njegove savete:


Pobrinite se za zadovoljstvo kupaca

Svaki kupac traži da za vrednost novca koji potroši dobije odgovarajući proizvod ili uslugu. Važno je zadovoljiti potrebe kupaca kako bi se održao poslovni odnos sa njima.

– Zapitajte se dobijaju li vaši kupci pravu vrednost za svoj novac. Razmislite o kreativnim načinima kako udovoljiti potrebama svog kupca – kaže on.


Stvorite vredne mreže poznanika

Kyokwijuka kaže da su mreže poznanika korisne u poslu, jer to mogu biti vaši kupci, uputiti vas prema drugim klijentima kao i pružiti mentorstvo koje vašoj firmi možda treba da pređe na viši nivo. Što je mreža kvalitetnija, više ćete imati koristi od nje i profesionalno i lično.


Reskirajte

Sve što radimo u životu povezano je s rizicima, a učinci naših odluka uvek će biti dvostrani. Kwokwijuka kaže da su ljudi koji preuzimaju rizik uglavnom uspešniji u poslu i životu. U poslu je dobro preuzeti dobro proračunate rizike.


Lična disciplina

Postavite sebi lične principe i sledite ih do detalja. Potrebna je lična disciplina da bi se uspjelo u biznisu.


Emocionalna inteligencija

Svako ima emocije i te će se emocije uvek pojaviti u jednom trenutku. Ono što je važno je upravljati tim emocijama da one bi kontrolisale vaše ponašanje. Ovo je važno za uspešno povezivanje s ljudima. Vaš uspeh u životu i poslu zavisi od toga kakve veze gradite s ljudima i kako se prema njima odnosite.


Platite "udeo"

Prema svetim knjigama, imamo mandat da damo jedan deo dobiti. Čak i usred epidemije, posao može izdržati davanje udela za humanitarne svrhe.


Odnos prema zaposlenicima

Šefovski stav vas neće odvesti nigde, neće biti transparentnosti i uneće strah među radnike. Isplati se biti susretljiv i imati dobar odnos s ljudima s kojima radite.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.