Izvor: eKapija | Petak, 26.06.2020.| 15:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rad od kuće firma treba da reguliše u skladu sa zakonom - Prava i obaveze poslodavca

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Pixabay / StartupStockPhotos)
Raditi od kuće ili iz kancelarije i dalje je goruće pitanje, s obzirom na situaciju sa virusom korona, koja je ponovo akutuelizovana u našoj zemlji. Upravo o ovome govorilo se na vebinaru koji je Francusko-srpska privredna komora organizovala sa članom Zajedničkom advokatskom kancelarijom Marić & Mujezinović u saradnji sa Kinstellar.

Dragana Bajić, managing associate u ZAK Marić & Mujezinović u saradnji sa Kinstellar, izjavila je da smo svi učestvovali u jednom masovnom eksperimentu i da se ispostavilo da je ovakav model efikasan.

- Efikasnost je na zadovoljavajućem nivou, pa mnogi razmišljaju da ovaj model rada postane dominantan, jer to donosi veliku uštedu, a i najbolja je preventivna mera zaštite od širenja korona virusa - navela je.

Međutim, sada je akcenat i na tome kako će ovaj rad biti uređen, s obzirom na to da Uredba o organizovanju rada od kuće više ne važi, od kada je ukinuto vanredno stanje. Tu bi poslodavci trebalo da konsultuju član 42. Zakona o radu. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.