NavMenu

Šta je kontent marketing i kako vam može pomoći u razvoju poslovanja?

Izvor: eKapija Subota, 18.04.2020. 13:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: pedrosek/shutterstock.com)Ilustracija
Kontent marketing je strateški pristup u marketingu fokusiran na kreiranje i distribuciju vrednog, relevantnog i konzistentnog sadržaja u cilju privlačenja i zadržavanja jasno definisane ciljne publike a kao krajnji cilj da izazove profitabilnu akciju kod publike.

Kontent marketing koristi "storytelling", odnosno priča priču na način da drži pažnju, daje korisne zanimljive informacije o određenoj temi ili oblasti, piše portal Poslovnog inkubatora u Novom Sadu.

Pored toga što svojoj publici dajte vredan sadržaj, kontent marketing doprinosi bredniranju, pozicionirate se kod publike kao stručnjaci u svojoj oblasti. Doprinosi rastu zajednice i potencijalnih kupaca, i povećava posete sajtu. Takođe povećava broj konverzija što je na kraju krajeva i krajnji cilj.

Kontent marketing doprinosi lojalnosti kod vaših korisnika, vraćaju se da pogledaju vaš novi sadržaj, i dele ga sa svojim prijateljima ukoliko im je interesantan i na taj način rade za vas. Sa druge strane svaki novi sadržaj na vašem sajtu poboljšava optimizaciju i vašu poziciju na pretraživačima.

Sadržaj na koji se ovo odnosi čine: blog, video zapis, marketing na društvenim mrežama, infografici, fotografije, plaćeni oglasi, podkast, njuzleter, igrice, kvizovi, "case study", "whitepaper", e knjige, članci, vebinari, događaji.

- Dobar kontent je onaj koji donese vrednost publici, kada zadovolji njihovu potrebu za novim informacijama. Kad im je edukativan, zabavan, i generalno kad uživaju u njemu. Blog koji žele da pročitaju do kraja, video koji žele da pogledaju ponovo, slika koju će podeliti sa drugima - navodi se.

Kako da se bavite kontent marketingom?

Ukoliko želite da se bavite ovim marketingom, potrebno je da postavite ciljeve i odredite metriku, koja pokazuje nivo ostvarenosti cilja. Potom bi trebalo da odredite koju vrstu sadržaja ćete kreirati i plasirati. Odaberite kanal distribucije i postavite budžet. Napravite i kalendar objava, odnosno kontent plan. Kada će se šta i gde objavljivati. Na kraju, merite svoje rezultate, kako biste optimizovali strategiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.