NavMenu

Praznične zabave u firmi - Šta dame da obuku, a šta ne?

Izvor: Vijesti Petak, 20.12.2019. 11:06
Komentari
Podeli
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Male ili malo veće zabave u firmi polako postaju uobičajene i kod nas. Kad dobijete poziv za neki od takvih događaja - logično je pitanje - šta obući? "Dres kod" za tu vrstu zabave obično je "koktel-odeća", ali o čemu je zapravo reč?

"Osnovnu" listu komada koji su poželjni i onih koji su nepoželjni napravio je časopis Gloria.

Izbegavajte:

1. Farmerke - Nema sumnje da one mogu izgledati fantastično uz neki glamurozni top i odlične štikle, ali kada je dres kod određen i podrazumeva koktel-odeću, onda su farmerke jednostavno previše ležeran odevni komad.

Zamenite ih klasičnim pantalonama. Takođe pripazite da ne odaberete previše ležeran model, jer bi u ovakvoj prilici trebalo da odaberete elegantniju varijantu.

2. Dugačke večernje toalete - Koktel zabave nisu najsvečaniji oblik događanja i zato bi trebalo da izbegavamo nasvečaniju odeću. Dugačke večernje toalete ipak pripadaju drugim događanjima.

Zamenite ih mini ili midi haljinama koje su zapravo idealan izbor, jer u njima nećete ostaviti "preterano svečan" utisak.

3. Previše otvorenu i provokativnu odeću - Zabave poslovnog karaktera jednostavno nisu mesta za visoke proreze, dekolte do pupka i "gole" haljine.


Zamenite je primerenom odećom, jer efekt seksepila možete postići i u zatvorenim komadima.

4. Predimenzionirane torbe - Zaboravite na svoju dnevnu torbu u koju spakujete sve od igle do lokomotive. Takav model jednostavno se ne uklapa u stajling za koktel-zabave.

Zamenite ih elegantnijim torbicama, a ako niste ljubitelj ručnih modela, u ponudi možete pronaći glamuroznije varijante s lancem.

5. Patike - Žurka ležerne prirode trpi patike, ali ako dres kod od vas zahteva svečaniju obuću, one nikako nisu dobar izbor.

Zamenite ih klasičnim salonkama, glamuroznim štiklama ili kratkim čizmama s potpeticom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.