NavMenu

Zbog ova četiri razloga možda ne napredujete na poslu

Izvor: eKapija Subota, 22.06.2019. 11:31
Komentari
Podeli
(Foto: KieferPix/shutterstock.com)
Veliki broj profesionalaca želi da napreduje u karijeri kako bi postali korporativni lideri. Međutim, često postoje prepreke koje ih sprečavaju u ostvarenju tog cilja. Ovo su četiri najčešće, prenosi portal Poslovni puls.

Tražite unapređenje bez da ste učinili išta značajno što bi podržalo taj zahtev

Ovaj problem se ne javlja samo kod nesposobnih ljudi, već i kod onih sposobnih koji se nisu uzdigli iznad zadatog posla. Izvrsno obavljanje trenutne uloge unutar kompanije ne znači nužno da smo spremni za više.

Niste izgradili dovoljnu mrežu poznanstava

Ključna stvar za uspeh je podrška drugih. Uspeh nije usamljenički poduhvat. Potrebna nam je podrška kolega i nadređenih kako bi se to unapređenje dogodilo. Stoga je potrebno podsetiti se da do unapređenja najverovatnije neće doći ako radimo u vakuumu.

Ne razumete eko sistem u kojem radite

Poslovna unapređenja često su osujećena jer ljudi ocenjuju svoj rad samostalno, bez da razumeju kako kompanija zapravo funkcioniše.

Nikad niste stvarali mrežu pozanstava i išli na razgovore van kompanije

Jedna od najvećih grešaka koju možete da napravite je da ste na istom poslu 5 ili 10 godina bez da ste stvorili značajne kontakte s ljudima van vaše kompanije. Oni koji tako postupaju, u slučaju otkaza neretko se osećajaju potpunoizolovani i sami, te ne znaju odakle bi krenuli.

Razgovori s drugim poslodavcima i shvatanje gde se tačno nalazite na tržištu rada je ono što vas čini moćnima. Preporučuje se da svakih 4 do 6 meseci obavite razgovore van svoje kompanije, nezavisno od toga da li vam je novi posao potreban ili ne.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.