Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 08.04.2019.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Besplatan mentoring program Razvojne agencije Srbije, prijave do 1. juna

Ilustracija (Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Razvojna agencija Srbije (RAS) ponudila je besplatnu mentoring uslugu za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike, klastere i zadruge, a javni poziv je otvoren do 1. juna.

Usluge će biti omogućene kroz učešće u Programu standardizovanog seta usluga za ovu vrstu subjekata Ministarstva privrede, koji realizuje Razvojna agencija Srbije.

Mentoring je besplatna usluga kojom se pruža sveobuhvatna podrška korisnicima kroz individualni pristup, a proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju.

Mentorstvo pomaže vlasniku ili direktoru preduzeća da prepozna ključnu tačku potencijala svog poslovanja, a korisnik uz pomoć mentoringa razvija i sprovodi akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata.

Mentori u ovom procesu imaju profesionalno iskustvo u radu sa malim i srednjim preduzećima, dolaze iz 16 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i sertifikovani su od strane Razvojne agencije Srbije.

Do sada je uslugu mentorstva u Srbiji koristilo oko 2.000 korisnika, a u tim privrednim subjektima zabeleženo je kumulativno povećanje poslovne dobiti za 15% u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz RAS.

Pravo na učešće u Programu imaju novoosnovani privredni subjekti - ne stariji od tri godine od dana objavljivanja Javnog poziva, postojeći privredni subjekti - registrovani pre marta 2016. godine, klasteri i zadruge.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.