Izvor: eKapija | Petak, 13.03.2009.| 11:51

Kriza je ono što nas slama ili jača

Kriza! Ono što nas slama ili jača? Kakva je Vaša percepcija? U godini u kojoj svi pričaju o krizi vrlo je mudro biti fokusiran na napredak,a ne na opstanak. Kao što i stara izreka kaže da ono na šta se fokusiramo, to i napreduje, jer kakve su nam misli takva je i naša stvarnost.

Definitivno najbolji lek za krizu jeste unapređenje prodaje. Budimo sigurni da odlični proizvodi, usluge ili ideje neće naći put do potrošača ako nema ko da ih proda ili ako taj neko nije dovoljno vešt. Zdrava prodaja bi trebalo da bude najvitalniji deo jedne kompanije - njena “žila kukavica”.

U uslovima kada su na vidiku mnoge turbulencije na tržištu, kada i “veliki” padaju na ispitu, mudro je proveriti kakvog je potencijala i sa koliko kompetencije i prodajnih veština raspolaže Vaš sektor prodaje.

Prodaja se uvek može unaprediti u svim uslovima i okolnostima. Ona kompaniju izvlači iz krize, uspešnu čini još uspešnijom, od proizvoda pravi brend.

Treba imati na umu da je prodaja određena veština, te se kao takva može uvek unaprediti vođenjem, treningom, razmenom iskustava, usvajanjem novih tehnika. A na koji način konkretno možemo unaprediti prodaju?

Jedan od odgovora na ovo pitanje možete dobiti na seminaru “Prodaja kao univerzalna formula za poslovni i životni uspeh” koji organizuje D.R.Gilbert Centar 21 i 22.marta 2009. Više informacija na sajtu www.drgilbert-centar.com

Autor teksta

Dagiša Ristovski

Predsednik Udruženja Profesionalnih prodavaca Srbije (UPPS)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.