Izvor: eKapija | Utorak, 03.03.2009.| 14:01

Besplatni pravni saveti na sajtu poslovi.infostud.com

Sme li danas poslodavac držati neprijavljene radnike? Da li postoji nadoknada za nezaposlene trudnice na birou za nezaposlene? Da li se prekovremeni rad noću tretira isto kao i prekovremeni rad danju ili tu ima nekih posebnih pogodnosti? Da li je osoba sa hendikepom dužna da to napiše u svom CV-u? Da li, po zakonu, imam pravo na jedan ili više slobodnih dana zbog selidbe?

Ovo su samo neka od pitanja do sada postavljena pravniku koji posetiocima sajta poslovi.infostud.com potpuno besplatno daje savete iz oblasti radnog prava i zapošljavanja. Do sada je "Infostudov" pravnik odgovorio na više od 1.800 pitanja iz 14 različitih kategorija, kao što su, recimo, zaštita na radu, diskriminacija pri zapošljavanju i na radnom mestu, penzijsko i invalidsko osiguranje, godišnji odmori, prava zaposlenih tokom rada na određeno vreme, prekovremeni rad…

Najviše pitanja pravniku je postavljeno, recimo, iz oblasti trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva radi nege deteta i Ugovora o radu, dok je veliko interesovanje posetilaca i za savete vezane za način obračuna i isplate zarada i drugih primanja zaposlenih.

Ukoliko imate pravni problem ili nedoumicu iz oblasti radnog prava i zapošljavanja pišite "Infostudovom" pravniku koji će vam pomoći svojim pravnim savetom. Pitanje možete postaviti na adresi http://poslovi.infostud.com/info/saveti/pravnik-odgovara/.

Firme:
Infostud Grupa
Tagovi:
Ugovor o radu
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.