NavMenu

Šest marketinških i komunikacijskih trendova u 2018. godini

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.12.2017. 12:44
Komentari
Podeli
Međunarodna agencija za komunikacije Grayling predstavila je šest marketinških i komunikacijskih trendova, za koje veruju da će pomoći brendovima i kompanijskim komunikatorima da postignu proboj za kojim žude u 2018. godini.

Zauzimanje stava: Granice između biznisa, politike i kulture su sve nejasnije i organizacije nemaju više prostora za oklevanje, jer potrošači zahtevaju jasnoću, posvećenost i akciju, a raznolikost je imperativ.

Urbana vizija:
Marketinški stručnjaci će sve više biti fokusirani na globalne "super gradove" i njihovu brzorastuću populaciju koja stalno pritiče, obezbeđujući svojim brendovima značajan prostor i angažujući se oko kulturno osvešćene publike koja zauzvrat može uticati na druge. Ovo će uticati ne samo na brendove, već i na javni domen.

Upotreba narativa: Od reklamnih serijala i Instagram priča do mogućnosti koje pruža virtualna realnost, brendovi sve više pronalaze nove načine za upotrebu narativa, kako bi skrenuli pažnju korisnika i zadobili verne pratioce. Koliko kompanija je dovoljno hrabro da prestane da reklamira sebe i dozvoli drugim pokazateljima da govore o njihovom uspehu?

Učenje kroz testiranje: S povećanjem tempa promena, organizacije svih veličina sve više poprimaju startup model. Ideje koje dolaze iz gomile izvora i brza inovacija jesu imperativ, dok testiranje uživo i beta operacije postaju pravilo za brendove pića, maloprodaje, medijske kuće, pa čak i banke.

Igra brendova: Sve postaje igra, budući da pametne organizacije crpe ideje za svoju svrhu i imidž kroz svaku interakciju s potrošačima, ispunjavajući neočekivano i pretvarajući dosadno u igru kako bi privukli i nagradili potrošače. Ako postavite stvari kako treba, sigurno ćete dobiti nagradu. Postavite stvari loše i … pa, brendovi bi trebalo da povedu računa da stvari budu postavljene kako treba.


Ekonomija pažnje:
U svetu digitalnog preopterećenja u kojem je pažnja oskudan resurs i pronicljivi potrošači se odlučuju protiv reklama i filtriraju sadržaj kome su izloženi, brendovi treba da investiraju u bogat i ciljan sadržaj s realnom vrednošću, ako žele da se probiju. Bilo kakav stari sadržaj ne može doneti željeni rezultat.

Više o globalnim marketinškim i komunikacionim trendovima koji će obeležiti narednu godinu pogledajte na www.grayling.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.