NavMenu

Četiri koraka u karijeri koje treba da napravite u tridesetim godinama

Izvor: B92 Petak, 01.12.2017. 11:54
Komentari
Podeli
(Foto: Andresr/shutterstock.com)
Eksperti tvrde da su tridesete godine odlične za istupanje iz zone komfora i uvođenje promena koje će bitno uticati na vaš karijerni uspeh.

Nadogradite svoje veštine

U tridesetim godinama treba da potvrdite i učvrstite svoj rad i trud koji ste uložili prethodnih godina. Dženifer Meklur, konsultant u kompaniji Cincinnati kaže da je najvažnije da radite na nadogradnji svojih veština.

- Ljudi često znaju da se zaglave na samo jednom poslu, da tapkaju i čekaju unapređenje, jer znaju da su dobri u poslu koji obavljaju. Umesto toga, trebalo bi da predložite inovativan projekat ili se ponudite da sarađujete sa članovima senior tima koji poseduju menadžerske veštine, koje biste mogli da naučite.

Tako ćete pokazati vašem šefu da ste spremni da preuzmete dodatnu odgovornost, a ujedno ćete u svoju biografiju ispisati novu veštinu koja će vam sigurno značiti u budućnosti.

Održavajte lepe odnose sa bivšim šefovima

Ako imate iza sebe godine iskustva, u tridesetim godinama ste verovatno radili u različitim kompanijama, te menjali pozicije. Linda Gravet, koautorka knjige "Bridging the Generation Gap", kaže da je glavno da izgradite dobru vezu sa bivšim poslodavcem i šefovima, jer vam mogu pomoći kasnije u poslu.

Prestanite da tražite potvrdu rada

Sasvim je normalno da želite da dobijete podršku kolega i prijatelja, ali Bret Iston Elis veruje da vas kult lajkovanja može samo držati podalje od vašeg uspeha. U razgovoru za Njujork Tajms, Bret je istakao da nas je sadašnja konzumentska kultura dovela do žudnje za lajkovima na društvenim mrežama i potvrde vrednosti.


Posećujte sve događaje vezane za vašu profesiju

Dok je u dvadesetim godinama poželjno da posećujete konferencije i seminare iz vaše branše, u tridesetim bi već trebalo da pojačate svoje angažovanje. Možete raditi kao volonter ili panelista. Zanimljiva studija je pokazala da volontiranje može da vam pomogne da se zaposlite. Istraživači su došli do podatka da uz pomoć volontiranja imate 27% šanse više da baš vas izaberu na konkursu za posao.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.