NavMenu

Kako se pripremiti za godišnji odmor i povratak na posao?

Izvor: eKapija Utorak, 19.07.2016. 11:37
Komentari
Podeli

(Foto: bernie_moto_photo/shutterstock.com)
Bez obzira koliko volimo svoj posao i koliko smatramo da nas svakodnevne obveze ne opterećuju, vrednost godišnjeg odmora je neprocenjiva. Nemojte zaboraviti da, ma što radili, posle dužeg vremena dolazi do zasićenja, a godišnji odmor je vreme koje nam dozvoljava da se odmorimo i napunimo baterije za nove "radne podvige".

Osim toga, niko nije nezamenljiv, prema tome nemojte ostajati pod izgovorom da će se posao gomilati i da ga niko drugi neće moći uraditi.

Godišnji odmor je idealna prilika i da sagledate svoju karijeru iz potpuno drugačijeg aspekta. S obzirom da imate dosta slobodnog vremena i izolovani ste od posla, možete sa strane da sagledate u kojem pravcu se krećete, koliko ste napredovali i što je to na čemu biste još trebalo da radite. Odmoran um, bez stresa će vam omogućiti da poslovnim izazovima pristupite na potpuno nov način.

Pripremite se za odmor

Pre nego što odete na godišnji pokušajte da završite što je moguće više stvari, a ako ste svesni da nećete uspeti sve, odradite onaj teži deo a za preostale obveze zamolite kolege da pomognu dok vi niste tu (mada ne treba da zatrpate kolege svojim poslom koji niste stigli ili možda niste ni hteli da uradite, jer to nije fer). Ukoliko imate aktualne projekte sa klijentima ili kolegama koje ne možete završiti pre odmora, obavestite ih o tome da odlazite i obvezno naglasite koliko ćete biti odsutni da i oni mogu da usklade svoje obveze shodno vašim.

Takođe je neophodno da na svom mejlu podesite opciju automatskog odgovora (auto reply) jer će tako svi oni koji nisu obavešteni o vašem odlasku, a potrebni ste im zbog nečega, znati da ne računaju na vašu saradnju dok se ne vratite ili će se za hitne slučajeve obratiti osobi na koju ih uputite u automatskom odgovoru.

Pre nego što uopše odete, bilo bi poželjno da napravite raspored obveza koje će vas čekati kada se vratite, čime ćete sebi u mnogome olakšati povratak. Pregledajte svoj mejl i planer obveza (kako slučajno nešto ne bi ostalo zaboravljeno), i tako ćete znati odakle da počnete kada se vratite na posao i izbeći ćete prazan hod.

Osim toga, bićete mirniji na odmoru i neće vas hvatati panika oko toga šta sve treba da radite i odakle treba da počnete kada odmor dođe kraju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.