Izvor: eKapija | Utorak, 22.03.2016.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako implementirati model zarada za obavljeni rad i vreme provedeno na radu?

(Foto: Konstantin Chagin/shutterstock.com)
ERP (Enterprise Resource Planing) softveri ne poseduju funkcije za merenje radnih učinka zaposlenih i primenu zarada za obavljeni rad, samim tim ne postoji sistematska primena zarada za obavljeni rad u preduzećima na lokalnom tržištu.

Sa namerom da zadovolji potrebe preduzeća za jedinstvenim rešenjima za upravljanje radnim učincima i plaćanje obavljenog rada "Manage" je kreirao "Manage Tools" PIS.

"Manage Tools" je alat za upravljanje ciljevima i primenu modela zarada za obavljeni rad i vremena provedenog na radu.

Važno je da program poseduje funkciju za preuzimanje podataka iz matičnih softvera u kojima se evidentiraju podaci o učincima organizacionih celina i da iste u bazi "Manage Tools"-a dekomponuje na radne učinke zaposlenih prema definisanim kriterijumima.

"Manage Tools" koriste preduzeća različitih oblasti rada koja imaju od sto do četrdeset hiljada zaposlenih.

Primena sistema unapređenja poslovanja uz upotrebu "Manage Tools PIS"-a obezbeđuje povraćaj investicije u prvom mesecu primene. Sveobuhvatna primena omogućava iskorišćenje postojećih investicija i smanjuje ukupne troškove vlasništva.

Drugi efekti primene su:

- Povećanje profita preduzeća

- Povezivanje planova poslovanja sa radnim učincima i zaradama svih zaposlenih

- Ocenjivanje radnih učinaka prema važnosti zadataka za preduzeće

- Merenje radnih učinaka u odnosu na unapred definisane ciljeve u toj oblasti rada

- Dostupnost podacima u realnom vremenu za unapređenje radnih učinaka na osnovu aktuelnih podataka o učincima

- Povećanje zadovoljstva korisnika usluga i proizvoda, vlasnika kapitala, rukovodilaca i zaposlenih

- Povećanje agilnosti zaposlenih

"Manage Tools" i znanje iz oblasti dogradnje i primene modela zarada prema radnim učincima, omogućavaju preduzeću "Manage" da svojim klijentima pruža sveobuhvatnu podršku za upravljanje ciljevima i primenu sopstvenog rešenja zarada prema radnim učincima.

Modeli zarada prema radnim učincima i obuke koje "Manage" pruža nisu univerzalne prirode, pažljivo su prilagođene konkretnim potrebama poslovne organizacije.

Kao što ne postoje dva ista preduzeća, tako ne postoje ni dva ista modela zarada prema radnim učincima. "Manage" kriterijume postojećeg načina plaćanja rada zaposlenih i zahteve za unapređenje poslovanja integriše u jedinstveno rešenje korisnika.

Nakon dugogodišnjeg naučnog istraživanja i rada na velikom broju različitih projekata "Manage" ima znanje koje može da se primeni u svakoj delatnosti.

Proces dogradnje i primene modela se deli na faze koje imaju jasno definisane ciljeve, rokove i rezultate.

Na ovaj način "Manage" podstiče efikasnost primene modela, a klijentima daje dodatnu prednost olakšanog plaćanja usluge.

"Manage Tools" je sopstveno rešenje preduzeća Manage hrs d.o.o, što obezbeđuje izradu novih i dogradnju postojećih funkcija po zahtevu klijenta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.