Izvor: BIZLife | Četvrtak, 24.12.2015.| 11:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi trendovi u komunikaciji za 2016. godinu

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Sledeće godine "Facebook" će biti dominantan, a brendovi će imati svega pet sekundi da zadobiju pažnju gledalaca, navodi se u tekstu u kom se "PR Daily" bavi inovacijama u komunikaciji za 2016. godinu.

Ovo je deset digitalnih i marketing trendova za narednu godinu.

"Facebook" video je sada dominantan

Po video pregledima pojedinačnih posetioca "YouTube" je sada na drugom mestu, ispred njega je "Facebook". Ova društvena mreža je izgradila sopstvenu video platformu. Naredna godina je godina brendova koji su spremni da se posvete video tržištu.

5 sekundi je sve što imate

Ukoliko se ne privuče pažnja gledalaca za pet sekundi, može se desiti da projekat propadne.

Marketing automatizacija sazreva

Marketing platforme za automatizaciju sazrevaju i prikupljaju mnogo podatka. Marketing će se u buduće boriti da vredne informacije pretvori u inteligentne odluke.

Zajednička ekonomija donosi nove mogućnosti

Ideja da čak i bogatiji korisnici zarade dodatni novac je revolucija u konceptu društvenih podela u informacinom prostoru. Osim toga, fizički poslovi, kao što su transport, hotelske rente, deljenje resursa uzele su maha među digitalnim novoosnovanim poslovima poput Ubera.

Privatnost je nova piraterija

Sajber napadi i krađe podataka postoje u skoro svakoj organizaciji, od banaka do Bele kuće i vojske. Privatnost će postati glavna briga i praviće se zajedničke platforme kao što je e-zdravstvena organizacija ili račuvodstveni onlajn provajderi, tako će kompanije imati više poverenja.

B2B će postati korisnik

Dizajn, sadržaj, iskustva korisnika, ako i iskustva na radnoj površini zasnivaju se na B2C (business to costumers) oglašavanju. U 2016. B2B (business to business) kao korporativni kupci koristiće iste uređaje za rad, i očekuju da će se njihovi dobljavači i partneri uskladiti sa iskustvima kupaca. Podela između B2B i B2C će se smanjiti.

(Foto: watcharakun/shutterstock.com)
Ko je gazda? Mogao bi biti "bot"

Kako marketing platforme automatski obavljaju posao, mnogi trgovci shvataju da o rezultatima izveštava robotski sistem, a ne ljudsko biće. Rešavanje ovog problema podrazumevaće pojačanu borbu kompanija i veće uključivanje ljudi umesto robota.

Vaša brend reputacija nije algoritam

Onlajn menadžmet će se transformisati iz pretežno robotske SEO pretrage koja odgovara Google algoritmima za rangiranje sadržaja na autoritativni sadržaj koji se deli između trećih strana medijske platforme.

Provera autentičnosti i anonimnosti proizvoda i poslodavca

Pred kraj 2015. godine gigant kao što je sajt "Amazon" suočava se sa autentičnošću kritika na njihove proizvode u odnosu na pregled. Zato, u narednoj godini sajtovi će se baviti rešavanjem ovog problema odnosno proveravanjem autentičnosti kritika firmi.

To niste Vi, to je Vaš telefon

GPS aplikacije kao što su "Google Maps" i "Waze" omogućavaju da putem telefona pronađete određenu lokaciju u svakom trenutku. Sada će oglašivači unaprediti "Waze" tako što će nagradiiti kuponom svakog ko stane ispred njihove prodavnice. Kuponi preneti na vaš pametan telefon olakšaće vam potragu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.