NavMenu

Kako da radite iako su praznici?

Izvor: B92 Ponedeljak, 29.12.2014. 09:03
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)

Produktivnost je teško održavati na nivou kada je većina kolega na godišnjem odmoru, a božićni ukrasi su svuda.

Donosimo deset saveta koji će vam pomoći ne samo da ostanete produktivni i koncentrisani, već i da se osećate dobro u svojoj koži.

Postavite dnevne ciljeve

Napravite listu zadataka koje morate obaviti svakog dana. Na taj ćete način, križajući one zadatke i obveze koje ste odradili, ostati motivisani.

U redu je uzeti pauzu


Prošetajte i udahnite svež vazduh ili idite po kafu. Nikome nije u interesu, pa ni vama, da sedite za radnim stolom u polusnu.

Sto držite urednim

Gotovo svi vole i uživaju u prezničnim dekoracijama, ali to vas istovremeno može dekoncentrisati.

Održavajte koncentraciju


Pogasite tabove u pretraživaču koji nisu vezani uz posao, prestanite ‘visiti’ po društvenim mrežama. Možete ugasiti čak i imejl ako vas dekoncentriše. Spremite smarfon i isključite zvuk.

Družite se s kolegama


Proverite ko još radi za vreme preznika i pozovite ih na ručak tokom pauze. Osim što će vam biti lakše što je još neko u vašoj situaciji, upoznaćete kolege s kojima možda inače niste toliko bliski, a možda na ručku osmislite neki novi projekat.

Postavite prioritete

Nije sve jednako bitno, pogotovo za vreme praznika kada su gotovo svi odsutni. Podelite zadatke u one koje morate obaviti i one koje bi bilo dobro obaviti.

Vežbajte

Vežbanje će vam pomoći da ostanete budni, dobro raspoloženi i da se rešite stresa.

Stimulišite se malim nagradama

Ono što važi za petogodišnjake, važi i za vas – obećajte sebi brojne male stimulanse tokom radnog dana – kafu, slatkiše, pauzu za društvene mreže – i nagradite se nakon svakog obavljenog zadatka.

Koncentrišite se u samoći

Kancelarije su u ovo doba godine ionako prazne. Zatvorite se u neku praznu prostoriju i u miru smislite rešenje nekog problema.

Naspavajte se

Naravno da ste pod pritiskom da do tri ujutro gledate filmove, ali bitno je da održavate uobičajeni režim spavanja kako ne biste poremetili bio ritam i bili pospani celi radni dan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.