NavMenu

Koje reči su najtraženije na srpskom vebu u 2006. godini – Ceca, Seka Aleksić i Nikola Tesla

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.12.2006. 20:45
Komentari
Podeli

Srpski internet pretraživač "Pogodak!" (www.pogodak.co.yu) je pred kraj 2006. godine analizirao pretrage svojih korisnika i napravio iscrpan pregled najviše traženih reči u 2006. godini.

Na vrhu liste TOP pretraga različitih pojmova nalaze se oglasi sa preko 40.000 pretraga, što je tri puta više od seksa koji je bio najtraženiji pojam u 2005. godini. Slede pojmovi kao što su horoskop, sex, automobili, posao, mp3, mobilni telefoni. Ovi pojmovi su bili konstantno traženi tokom cele godine, a zanimljivo je da je Veliki Brat na visokom 9. mestu sa ukupno 17.685 pretraga.

U trci za najtraženiju ženu, prave borbe zapravo nije ni bilo. Prvo mesto, isto kao i prošle godine, pripada izuzetno popularnoj Svetlani Ceci Ražnjatović. Tri puta manje pretraga ima voditeljka Nataša Miljković (5.664 pretraga), dok je odmah iza nje Seka Aleksić (5.331 pretraga). Hrvatska pevačica Severina se nalazi na 4. mestu, a mlada glumica Maja Mandžuka se našla među prvih deset najtraženijih žena.

Teniserka Ana Ivanović je najtraženije ime iz sveta sporta, a među muškim sportistima izdvojio se vaterpolista Vanja Udovičić.

Naš genijalni naučnik Nikola Tesla (2.496 pretraga) je najtraženije ime među muškim osoba, za njim sledi trenutno najpopularniji hip-hoper Marčelo (1.348 pretraga), zatim Slobodan Milošević (1.123 pretraga), Željko Joksimović (994 pretraga) i pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i usluge Srđan Srećković (937 pretraga).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.