NavMenu

Saša Đorđević definitivno selektor košarkaša Srbije

Izvor: BN Nedelja, 15.12.2013. 09:47
Komentari
Podeli

Aleksandar Saša Đorđević (Foto: Marko Metlas/kss.rs)Aleksandar Saša Đorđević

Aleksandar Saša Đorđević i definitivno je novi selektor reprezentacije Srbije.

Legendarni košarkaš postigao je dogovor sa predsednikom Saveza Draganom Đilasom i na klupi će sedeti do 2016. godine, a prvi njihov zajednički potez biće formiranje stručnog saveta koji će mu pomagati u daljem radu. Saletova harizma iz igračkih dana i nesumnjiv pedagoški potencijal očigledno su doneli prevagu u odnosu na njegovo skromno iskustvo i preskočene stepenike u trenerskom poslu, a odluku prvog čoveka srpske košarke bez dileme je olakšala i činjenica da je Đorđević ličnost koja će oko sebe najlakše okupiti kako javnost tako i stručnu podršku u Sazanovoj ulici.

Na skupštini koja će se održati 23. decembra biće predloženo da se posle šest godina pauze ponovo osnuje Stručni savet, a njega će činiti Božidar Maljković, Svetislav Pešić, Ranko Žeravica, Željko Obradović, Dragan Kapičić, Goran Grbović i verovatno Dejan Bodiroga.

Prvi zadatak koji čeka Đorđevića je svetsko prvenstvo u Španiji naredne godine, a ukoliko do isteka mandata 2016. bude zadovoljio svojim radom, ugovor će se automatski produžiti na još dve godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.