Izvor: eKapija | Petak, 24.05.2013.| 10:50

"Adecco" i Olimpijski komitet Srbije nastavljaju saradnju na programu "Karijera posle sporta"

Đorđe Višacki i Marko Kolenc

Olimpijski komitet Srbije i kompanija "Adecco" potpisali su Ugovor o saradnji kojim nastavljaju saradnju na realizaciji programa "Karijera posle sporta" u dva naredna olimpijska ciklusa.

Program "Karijera posle sporta" napravljen je sa ciljem da se sportistima pruže saveti i pomoć kako da pored sportskih, ostvare dobre rezultate i u drugim sferama života i kako da ostvare uspešan prelaz sa sportskog na poslovni teren. Ovaj program oformio je Međunarodni olimpijski komitet i sprovodi se u saradnji sa "Adecco" grupom vodećom svetskom kompanijom na području rada sa ljudskim resursima.

O ideji i ciljevima programa "Karijera posle sporta" prisutnima je govorio Patrick Glenon, iz "Adecco"-a, rukovodilac projekta "Karijera posle sporta" u saradnji sa MOK.

Ugovor o saradnji svečano su potpisali generalni direktor "Adecco Srbija" Marko Kolenc i Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS.

- Olimpijski komitet Srbije je veoma svestan važnosti ovog programa. Kao bivši profesionalni sportista znam koliko je teško kada se nađete na prekretnici i kada treba da pređete sa sportskog terena u neko novo okruženje. OKS vodi računa o tome da se naši sportisti, osim toga što postižu vrhunske rezultate, razviju kao kompletne ličnosti kako bi i posle završetka sportske karijere bili sposobni da se uklope i nađu svoje mesto u društvu - rekao je generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

Marko Kolenc, direktor "Adecco Srbija", je istakao da imm je veliko zadovoljstvo što nastavljaju saradnju sa Olimpijskim komitetom na projektu "Karijera posle sporta".

- U skladu sa "Adecco"-vim motom "bolji posao, bolji život" i dalje pomažemo našim sportistima da što lakše pređu iz profesionalne sportske karijere u neku drugu oblast koja će im takođe omogućiti da ostvare svoje životne ciljeve. Očekujemo još bolje rezultate u ovom ciklusu pre svega zbog pozitivnih iskustava sportista koji su već prošli kroz program.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.