NavMenu

Srpski film "Šavovi" osvojio dva priznanja u Berlinu

Izvor: eKapija Subota, 16.02.2019. 20:27
Komentari
Podeli
Srpski film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića osvojio je dva priznanja na Berlinskom filmskom festivalu. Naime, u konkurenciji od 37 filmova iz celog sveta publika ovogodišnjeg Berlinala dodelila je filmu "Šavovi" drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji Panorama. Ovaj film prethodno je osvojio nagradu EuropaCinemas Label kao najbolji evropski film u programu Panorama i dobio je specijalnu podršku za evropsku distribuciju od strane Evropske Asocijacije Art House bioskopa.

- Svi kritičari, i naši i strani, koji su pisali o "Šavovima" posle svetske premijere na Berlinalu su istakli da film pored jakog umetničkog izraza i izuzetne glumačke kreacije Snežane Bogdanović i cele glumačke ekipe ima i veliki bioskopski potencijal. Ponosni smo što smo uspeli da napravimo film koji je osvojio i kritiku i publiku ovog značajnog festivala - izjavila je Milena Trobozić Garfield koja je zajedno sa Uliksom Fehmiuom jedan od producenata filma Šavovi.

Zahvaljujući priznanju EuropaCinemas Label "Šavovi" će sada imati podršku mreže Europa Cinemas i bolji pristup bioskopskoj distribuciji zahvaljujući finansijskom podsticaju ovoj mreži bioskopa da uvrste ovu srpsko-slovenačko-hrvatsko-bosansko-hercegovačku koprodukciju na svoje repertoare. U žiriju za ovu nagradu bili su Juha Elomaki - Arthouse Cinema Niagara, Tampere, Finska; Daniela Zuklic - ThaliaProgramm Kino, Potsdam, Nemačka iMarlena Gabryszewska - Kino Elektronik, Varšava, Poljska.

- Ovaj film je dobar primer moći filma kao vida umetnosti. Sjajna režija, fotografija, montaža i vrhunske glumačke kreacije. Film je zasnovan na istinitim događajima i pokazuje da postoji mnogo nepravde u svetu, ali, ako verujete u sebe i svoje emocije, možete da srušite zidove. Priča slama srca. Kada pogledate ovaj film, on ćedugo ostati u vama. Šta biste vi uradilida se to dogodi vama? Hrabrost lika majke u ovom filmu je istinski vanserijska. Sve čestitke reditelju Miroslavu Terziću - saopštio je žiri ovim povodom.

"Šavovi" će imati svoju nacionalnu premijeru 1. marta u okviru 47. FEST-a, a 14. marta će započeti svoj bioskopski život u Srbiji i Evropi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.