NavMenu

Posebna ponuda hotela Bellora u Švedskoj - Ko se odrekne telefona ne mora da plati sobu

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 12.02.2019. 13:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)Ilustracija
Hotel Bellora u švedskom gradu Geteborgu ima jednu zanimljivu opciju za posetioce. Naime, u njemu postoji jedna soba u kojoj se može besplatno prespavati, ali samo ako se posetioci odreknu korišćenja društvenih mreža.

Prema statistici, broj korisnika društvenih mreža dostigao je nešto više od tri milijarde na svetskom nivou, što je povećanje od 13% u odnosu na prethodnu godinu i na 2017.

Ovaj hotel u Geteborgu je zato odlučio da ljude nagradi ako tokom svog boravka odustanu od njih. Cilj je da se gosti potpuno opuste, provedu kvalitetno vreme sa porodicom ili prijateljima i uživaju u svojoj okolini, umesto da bulje u ekrane svojih telefona.

Što više budu koristili društvene mreže račun za sobu će biti sve veći, a oni koji se odreknu telefona na neko vreme neće platiti ništa.

Soba u kojoj je ovo moguće ima posebnu pametnu lampu, na koju se telefoni mogu povezati putem bežičnog interneta. Ona ima senzore koji mere koliko se koristi koja društvena mreža na telefonima. Za preporučenih 30 minuta i manje lampa će svetleti belom bojom, a kada se prekorači granica pune cene sobe - boja će se promeniti u crvenu.


- Koristimo pametnu lampu tako da na njenom displeju pokazujemo - umesto potrošenog vremena - potrošeni novac. Tako korisnik sobe tačno zna koliko će morati da izdvoji novca zato što je koristio društvene mreže - rekla je Lisa Hoglund, predstavnica Švedske kompanije za komunikacije, koja sarađuje sa hotelom Bellora.

Reakcije gostiju su podeljene. Postoje oni koji su sa oduševljenjem prihvatili ideju i proveli svoj odmor u hotelu bez korišćenja društvenih mreža, ali bilo je i onih koji nisu mogli da se suzdrže pa su morali da se služe svojim telefonom, što su kasnije i platili.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.