Izvor: eKapija | Ponedeljak, 11.02.2019.| 11:05

Novosadski sajam knjiga od 5. do 11. marta

(Foto: sheff/shutterstock.com)
Sajam knjiga u Novom Sadu biće održan od 5. do 11. marta. Paralelno sa njim na Novosadskom sajmu će se održati i Izložba umetnosti Art Expo, dok se Sajam obrazovanja Putokazi priređuje od 7. do 9. marta.

Za sve ljubitelje knjiga, u pripremi su novi i ekskluzivni sadržaji i priredbe posvećene lepoj reči i umetnosti. Posetioce Sajma obradovaće dolazak Dijega de Silve, autora "Bračne terapije za ljubavnike", kojeg će predstaviti Italijanski institut za kulturu i Clio. Lagunin poklon je dolazak Anjes Marten-Ligan (Francuska), koja je čitaoce u Srbiji šarmirala delom "Srećni ljudi čitaju i piju kafu".

Novina je intenacionalni projekat Knjiška vila koji se realizuje u saradnji sa portalom "Prerazmišljavanje". Projekat podrazumeva potragu za knjigama sakrivenim u Novom Sadu i na Novosadskom sajmu, pre i tokom Sajma knjiga. Tokom Sajma biće organizovan i prvi panel BookTUBERA.

Kao i prethodne godine Novosadski sajam i izlagači poklanjaju knjige. Potrebno je samo pažljivo pratiti medije i informacije o priredbama na Novosadskom sajmu.

Na Sajmu knjiga, neće izostati poznati programi kao što su "Dani Laze Kostića", "Evropski fejsbuk pesnički festival", "BookIll Fest" (Festival ilustracije knjige), Dani biblioteka i bibliotekara, akreditovani seminari.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.