NavMenu

Grand Tasting 2019 - Vinska "liga šampiona" 23. marta u Beogradu

Izvor: Vino.rs Ponedeljak, 28.01.2019. 10:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Refat/shutterstock.com)Ilustracija
Najiščekivaniji novi vinski događaj u regionu, Grand Tasting 2019. održaće se 23. marta u luksuznom beogradskom hotelu Metropol Palace. U pitanju je potpuno novo iskustvo za sve ovdašnje ljubitelje vina, manifestacija na kojoj će najbolji vinari iz regiona lično predstaviti najbolja vina iz svojih podruma.

Biće tu etikete kojih nikada nije bilo na tržištu Srbije, ali i nekih kojih praktično odavno već nema. Probrana najbolja vina iz najpoznatijih srpskih podruma, počev od onih iz vinarije Aleksandrović, koja se prvi put pojavljuje na nekoj vinskoj manifestaciji u Srbiji posle mnogo godina, zatim najbolja vina fruškogorske legende Miroslava Mireta Kovačevića, u čijem se podrumu u Irigu kriju svakojaka vinska blaga, pa raritetna i vrhunska vina iz vinarija Jelić, Cilić, Temet, Budimir, Vinarije Zvonko Bogdan... Praktično sve ono što je uzidiglo srpsku vinsku scenu u poslednjih desetak godina do respektabilnih visina.

Posebna priča su vinarije iz regiona, najpoznatija imena od Slovenije do Makedonije, od Movie i legendarnog Aleša Kristančiča, preko čudesnog biodinamičara Josipa Brkića i njegovog slavnog vina Mjesečar, najvećih vinskih dragulja Podruma Vukoje, neverovatnih vina "genija iz Hrnjevaca", kako zovu vinara Ivana Enjingija, koji će na Grand Tastingu predstaviti "remek delo hrvatskog vinarstva" Venje 2006, zatim kultnog vinara Frane Miline Bireta sa ostrva Korčula, čije je vino Grk Defora redovno među najboljim u Hrvatskoj i regionu, a koje u Srbiji može da se nađe samo "ispod ruke".

Najavljeni su i apsolutni rariteti u velikim jeroboam pakovanjima ekskluzivne makedonske vinarije Chateau Kamnik, jedinstveni i najskuplji vranci na svetu iz vinarije Bovin, fantastična vina iz Goriških Brda sa svetski priznatim etiketama Marjana Simčiča i Ščureka, najbolja vina istarskih legendi Coronice i Kozlovića, autentična vina hercegovačkog krša s etiketom Škegro, vina vinarije Volarević, koja su postala sinonim aktuelnog dalmatinskog vinskog preporoda, specijalne Private Reserve etikete vinarije Stobi...


Ovo je tek deo reprezentativne selekcije regionalnih vinarija i njihovih najboljih vina koja će biti dostupna Beograđanima samo tokom jednog dana, u subotu 23. marta i to na svega osam sati - od 14 do 22 časova.

Budući da je reč o izuzetnim vinima koja se ne otvaraju svaki dan, čitav ambijent hotela Metropol Palace biće prilagođen svojevrsnom vinskom baru, daleko od uobičajene sajamske atmosfere. U skladu s tim, umesto klasične ulaznice, svaki posetilac dobija luksuzan katalog, brendiranu vinsku Riedel čašu i apoene pomoću kojih će moći da degustira i pije vina po izboru. To znači da će mnogi imati priliku da možda i prvi put probaju pojedina velika, vrhunska i ekskluzivna vina na čašu - i to po najnižoj ceni koju su za ovu priliku formirali sami vinari.

Kako bi se stvorili maksimalni uslovi za posetioce i prisutne odabrane vinare, broj ulaznica za ovaj vinski spektakl ograničen je na 1.000, a moći će da se kupe u pretprodaji od 1. februara. Osnovni paket u kojem su Riedel vinska čaša, katalog sa svim vinima na Grand Tasting 2019 i 2.000 dinara apoena iznosi 2.500 dinara, a na licu mesta biće postavljeni punktovi na kojima će posetioci moći da dokupe apoene.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.