NavMenu

Ninova nagrada Vladimiru Tabaševiću za roman "Zabluda Svetog Sebastijana"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.01.2019. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Maglara/shutterstock.com)
Dobitnik 65. Ninove nagrade za roman godine je Vladimir Tabašević za knjigu "Zabluda Svetog Sebastijana" u izdanju Lagune.

U najužem izboru za 65. Ninovu nagradu bili su i romani: "Beogradski trio" Gorana Markovića, "Prekasno" Branke Krilović, "Odustajanje" Jelene Lengold, "Uhvati zeca" Lane Bastašić i "Deseti život" Saše Savanović.

O finalistima je odlučivao žiri koji čine Tamara Krstić, Marjan Čakarević, Branko Kukić, Ivan Milenković i Zoran Paunović, navodi se na sajtu Lagune.

Vladimir Tabašević je rođen 1986. u Mostaru pod punim imenom Bošnjak Tabašević Vladimir. Studirao je filozofiju u Beogradu. Objavio je knjige poezije "Koagulum" (2010), "Tragus" (2011), "Kundak" (2012), "Hrvatski kundak"(2014). Zastupljen je u pregledima i izborima savremene poezije: "Prostori i figure" (Službeni glasnik, 2013), "Restart" (Dom kulture studentski grad, 2014), "Troje" (Samizdat, B92, 2016).


Njegov prvi roman "Tiho teče Misisipi" (Studio Znak, 2015, Laguna, 2017) štampan je samostalno i našao se u užem izboru za NIN-ovu nagradu.

Osnivač je i jedan od urednika internet časopisa Prezupč, koji se bavi pitanjem klasnih odnosa u društvu.
Dobitnik je regionalne nagrade za priču "Rat", u okviru Biber festivala i nagrade "Mirko Kovač" za najbolju knjigu mladog autora. Živi u Beogradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.