Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.01.2019.| 17:29

Mural od iskorišćenih limenki prvi put u Beogradu - Spoj umetnosti i reciklaže

(Foto: recan Fond)
Posetioci ovogodišnje "Beogradske zime" prvi put imaju priliku da u glavnom gradu uživaju u ekološkom muralu od iskorišćenih limenki, saopšteno je iz recan Fonda.

Specijalno dizajnirana za ovu priliku, Pixelata na najbolji način spaja umetnost i reciklažu, ističe se u saopštenju i dodaje da su ovoga puta simboli Beograda, Hram Svetog Save i spomenik knezu Mihailu, motivi instalacije duge šest metara.

- Drago nam je što je Pixelata sada i pred Beograđanima i posetiocima prestonice. Praznična atmosfera i vreme kada najbližima želimo samo najlepše je i sjajno vreme za želju da se u 2019. više reciklira i da se dodatno širi svest o značaju reciklaže. Ovaj mural na kreativan način doprinosi reciklaži limenki i podseća zašto je limenka za piće među najboljim ambalažama - lagana je, nesalomiva i može se bezbroj puta reciklirati - istakao je Nemanja Komatović, iz recan Fonda.

Beogradska Pixelata postavljena je na "Trgu otvorenog srca", u toplom kutku, i biće pred posetiocima sve do kraja "Beogradske zime". Ovaj ekološki mural je plod saradanje recan Fonda i njihove kampanje "Biram da recikliram" sa Beogradskom kulturnom mrežom, sa ciljem da se shvati važnost zaštite životne sredine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.