NavMenu

Uspešan početak ski sezone na Divčibarama - Na stazi Crni vrh 2.000 skijaša

Izvor: eKapija Sreda, 09.01.2019. 16:50
Komentari
Podeli
(Foto: Divčibare Ski Resort)
Ski sezona na stazi Crni vrh na Divčibarama počela je 29. decembra, a od tada do danas stazom je prošlo oko 2.000 skijaša, saopšteno je iz Divčibare Ski Resorta.

Najveći broj posetilaca na ovom skijalištu je iz Beograda, Novog Sada i Valjeva, slede Šabac, Loznica i Obrenovac, a zatim Lazarevac, Požega, Čačak i Gornji Milanovac. S obzirom na to da su Divčibare geografski blizu većim gradovima, većina skijaša se opredelila za skijanje na jedan dan.

Menadžer Divčibare Ski Resorta, Andrija Marjanović, istakao je da će ovo najverovatnije biti najbolja sezona u smislu posećenosti, od preuzimanja ovog skijališta u zakup od grada Valjeva u februaru 2016. godine. Zahvaljujući snežnim padavinama u proteklim danima, kao i povoljnim vremenskim uslovima za rad sistema za veštačko osnežavanje, visina snega je trenutno oko 80 cm.

Osim objekta za iznajmljivanje opreme, na stazi rade škola skijanja za decu i odrasle, kao i ugostiteljski objekat koji je od ove godine i prekriven.

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima, napominju iz Divčibare Ski Resorta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.