NavMenu

Šef Đorđo Diana, jedan od najmlađih dobitnika Mišelinove zvezdice, 6. i 7. oktobra na Novosadskom sajmu

Izvor: eKapija Utorak, 18.09.2018. 09:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tiverylucky/shutterstock.com)Ilustracija
Takmičari Gastro kupa Srbija imaće jedinstvenu priliku da svoje radove u subotu 6. i nedelju, 7. oktobra, u okviru Sajma turizma, predstave vrhunskom gastronomskom majstoru - Dobitniku Mišelinove zvezde šefu kuhinje Đorđu Diani (Giorgio Diana).

Đorđo Diana je zahvaljujući svojoj strasti, profesionalizmu i predanosti kuvanju jedan od najmlađih šefova sa čuvenom Mišelinovom zvezdicom. Tokom karijere radio je u brojnim visoko rangiranim svetskim restoranima, a trenutno je zaposlen u restoranu Pier 88 u Kairu. Njegovi meniji su oličenje kreativnosti, inovativnosti, posebno fokusirani na mediteransku kuhinju koju obogaćuje azijskim začinima i molekularnim kreacijama.

Prvog dana, učesnici će se takmičiti u kategorijama jelo od piletine i jelo od ribe. Drugog dana će pripremati jelo od testenine i moderno nacionalno jelo. Nadmetanje u ostale četiri kategorije, koje su specifičnog izložbenog karaktera, a to su torte, rad od čokolade, nacionalna trpeza i karving, biće organizovano tokom oba dana takmičenja.

Pravo učešća imaju profesionalni kuvari iz celog sveta. Svaki takmičar može da učestvuje u svim kategorijama, a tri takmičara sa najviše bodova dobijaju titule pobednika i nagrade koje će biti dodeljene poslednjeg dana Sajma turizma, u nedelju, 7. oktobra. Prijavljivanje je u toku, a svi zainteresovani, to mogu učiniti i online.

Gastro kup Srbija predstavlja seniorski deo takmičenja, a cilj je promovisanje i popularizacija kulinarstva u Srbiji i regionu.

Takmičenje organizuju Udruženje Zelena dolina, Novosadski sajam, HoReCa Asocijacija Kragujevac i organizacija BarmeNS, navodi se na sajtu Novosadskog sajma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.