Izvor: eKapija | Petak, 14.09.2018.| 11:56

"Voz" putuje u Kanadu - Predstava Zvezdara teatra u Torontu i Kičeneru

Scena iz predstave "Voz"
Dvojac predstave "Voz", rađene prema romanu Kormaka Makartija, Voja Brajović i Sergej Trifunović, gostovaće u septembru u Kanadi. Publika u Torontu biće u prilici da pogleda predstavu 22. i 23. septembra, u Izabel Bader Teatru, a u Kičeneru 25. septembra u Redžistri Teatru.

U organizaciji sistema Entertainment publika u Kanadi videće predstavu koja je, nakon premijere 24. oktobra 2015. godine, izvedena na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila brojne nagrade - u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu, Minhenu. U junu ove godine uspešno je izvedena i pred londonskom publikom.

- Jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč - istakao je Voja Brajović, u dvostrukoj ulozi reditelja i glumca u ovoj predstavi.

Sergej Trifunović kaže da ovo nije pozorišna predstava.

- Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tim vozom bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati - rekao je Trifunović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.