NavMenu

Deca u Indiji će u školama učiti o sreći

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 19.07.2018. 09:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: I.Vukša)Ilustracija
Predmet o sreći uvršten je u nastavni plan i program u preko hiljadu škola u indijskoj metropoli Delhiju.

Ministar obrazovanja u Delhiju, Maniš Sisodia, je rekao da se predmet o sreći sprovodi u okviru važnog i korisnog projekta na čijem razvoju se radilo prethodnih godina.

Istakao je kako će se časovi o sreći, koji će trajati oko 30-45 minuta, izvoditi svaki dan u preko hiljadu škola, ali i u vrtićima kao i osnovnim školama za učenike do 8. razreda.

Učenici na ovim časovima neće biti ocenjivani ocenom, kao što je praksa u drugim školama, niti će imati testove i domaći. Cilj ovog predmeta je da kod učenika razvije emotivnu inteligenciju putem aktivnosti kao što je meditacija i razgovor o vrednostima.


Nastavnici u Delhiju se nadaju da će časovi o sreći pomoći mladima u borbi protiv depresije, stresa i različitih anksioznih poremećaja.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, svako četvrto dete uzrasta od 13 do 15 godina u Indiji bori se protiv depresije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.