NavMenu

Francuzi postali prvaci sveta u fudbalu

Izvor: eKapija Nedelja, 15.07.2018. 19:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)Ilustracija
Fudbalska reprezentacija Francuske postala je prvak sveta u fudbalu pošto je u finalu, na stadionu Lužnjiki u Moskvi, pobedila najveće iznenađenje Mundijala, selekciju Hrvatske, rezultatom 4:2 (2:1).

Francuzi su poveli u 18. minutu autogolom Mandžukića, posle slobodnog udarca Grizmana, da bi Ivan Perišić izjednačio deset minuta kasnije.

Nakon sporne situacije u kaznenom prostoru Hrvata u 34. minutu, argentinski sudija Pitana je pogledao video analizu događaja i odlučio da ipak dosudi jedanaesterac za Francusku, pošto je Perišić u svom šesnaestercu igrao rukom. Siguran sa bele tačke bio je Grizman, za konačan rezultat na poluvremenu – 2:1 za Francusku.

Drugo poluvreme je počelo ravnopravnom igrom, da bi u 59. minutu Pogba posle dva pokušaja, sa ivice šesnaesterca postigao treći gol za Francuze – 3:1.

Hrvati su u tim minutima delovali pomalo bezvoljno, a to je iskoristio Mbape postigavši četvrti gol za "galske petlove" u 65. minutu.

Tračak nade Hrvatskoj je doneo Mandžukić kada je u 69. minutu iskoristio veliku grešku francuskog golmana Lorisa i postigao gol za, ispostavilo se, konačnih 4:2.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja na obe strane, pa su Francuzi mirno priveli meč kraju i osvojili drugi trofej, nakon titule osvojene pre 20 godina, kada su bili i domaćini Mundijala. Hrvatima ostaje za utehu da su ostvarili istorijski uspeh i nadmašili generaciju koja se 1998. plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.