NavMenu

Nova opcija protiv lažnih vesti na WhatsApp-u

Izvor: B92 Subota, 14.07.2018. 12:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alejandro Ruhl/shutterstock.com)Ilustracija
WhatsApp je u borbi protiv lažnih informacija dodao funkciju zahvaljujući kojoj možete da vidite da li je neko autor poruke ili ju je samo prosledio.

Lažne vesti i dezinformacije na WhatsAppu toliko su uzele maha da su lažne optužbe o trgovini decom i organima dovele do nasilja u kojem je ubijeno 12 ljudi, piše 24sata.hr.

U Facebooku su reagovali tako što su u ključnim dnevnim listovima objavili oglase kojima pokušavaju da edukuju korisnike ove aplikacije, koja je u njihovom vlasništvu.

Na samom WhatsApp-u uvedena je nova opcija. Od sada će aplikacija imati malu oznaku iznad poruka koje su prosledili korisnici.

Nova oznaka koja pokazuje da ste poslali poruku olakšaće praćenje razgovora u grupama i među korisnicima i daće vam do znanja da li je vaš prijatelj autor teksta ili neko drugi. Iz WhatsApp-a podsećaju korisnike i da razmisle pre nego pošalju neku poruku.

Ipak, kako su sve poruke zaštićene enkripcijom, WhatsApp ne može da se bori protiv lažnih vesti kao Facebook, koji skenira i pregleda sve javne objave u potrazi za sumnjivim sadržajem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.