Izvor: eKapija | Sreda, 11.07.2018.| 15:41

Bakina Tajna osvojila Pariz

Može se reći da je jun mesec u Parizu bio u znaku Bakine Tajne.

U cilju promovisanja ajvara u Francuskoj, 14. juna Bakina Tajna je organizovala druženje uz brunch za francuske novinare i blogere, saopštila je Atlantic grupa. Njih više od 40 okupilo se u rezidenciji Ambasadora Republike Srbije u Francuskoj na promociji Bakina Tajna ajvara, a ajvar je predstavio francuskoj javnosti dobro poznat kuvar Cyril Rouquet-Prevost, koji je pripremao sedam različitih jela.

Osim Ajvara, pažnju javnosti privukao je i Voćni namaz Divlje voće i med, i to na prestižnom gourmet sajmu Épicure koga je organizovao Le Monde de l'Épicerie Fine, vodeći profesionalni magazin u gourmet sektoru u Francuskoj, a koji je okupio više od 600 učesnika iz gourmet sveta. Stručni žiri, koga su činili šefovi prestižnih pariskih restorana sa jednom ili više Mišelinovih zvezdica, birao je najbolje gourmet proizvode koji se mogu naći na tržištu Francuske i dodelio Bakina Tajna Voćnom namazu Divlje voće i med zlatnu medalju, navodi se u saopštenju.

- Pokazatelj da se se insistiranje na visokom kvalitetu Bakina Tajna proizvoda isplati i prepoznaje među svetskim poznavaocima vrhunske hrane, kao i među jakom konkurencijom premium proizvoda iz čitave Evrope je upravo i nagrada u organizaciji International Taste & Quality Instituta iz Brisela. Više od 500 svetskih kuvara, nosilaca Mišelinovih zvezdica, u 2018. godini dodelili su Superior Taste Award nagradu za Pinđur i Voćni namaz Jagoda i med. Evaluacijom mirisa, ukusa i teksture, odlučeno je da Voćni namaz Jagoda i med osvaja 2 zlatne zvezdice, dok je Pinđur osvojio maksimalne 3 zlatne zvezdice - ističu u Atlantic grupi i dodaju da je najslađe priznanje za kraj, ipak, došlo na domaćem terenu, pošto su se po drugi put, našli smo u društvu najuspešnijih i brendova koji su omiljeni među potrošačima i stručnjacima na tržištu Srbije. Nagrada za najbolji robni brend u 2017. godini u kategoriji robe svakodnevne potrošnje-hrana, naime, navode, pripala je upravo Bakina Tajna ajvaru.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.