NavMenu

Orange Bike Ride 23. juna u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 13.06.2018. 16:57
Komentari
Podeli
(Foto: connel/shutterstock.com)
Masovna biciklistička vožnja kroz grad pod nazivom Orange Bike Ride (Narandžasta biciklistička vožnja) biće po peti put održana 23. juna u okviru festivala biciklizma Beograd Velograd.

Kako su saopštili organizatori, vožnja sa više stotina učesnika promovisaće bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo. Beograd Velograd biciklistički festival organizuju beogradsko društvo Velograd i Ambasada Kraljevine Holandije.

Poseban akcenat ove godine biće na uključivanju što većeg broja kompanija, koje bi tokom cele godine svojim programima za zaposlene doprinosile razvoju biciklizma kao prevoznog sredstva. Tim povodom će 22. juna biti održan okrugli sto sa predstavnicima kompanija u Ambasadi Kraljevine Holandije u Beogradu.

Sa očekivanih nekoliko stotina bicklista koji će 23. juna proći Beogradom, narandžasta biciklistička vožnja će skrenuti pažnju na prava i obaveze biciklista. Okupljanje biciklista je od 16 časova na Trgu Republike, vožnja će početi u 17 časova, a završiće se u Staroj Ciglani u okviru festivala Devet. Po završetku vožnje biće uručene nagrade pobedniku Like My Bike takmičenja, a program će se završiti zanimljivim programom u festivalskoj atmosferi.

Beograd Velograd je međunarodni biciklistički festival koji se peti put održava u Beogradu. Cilj festivala je da učini Beograd bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom, kao i da se utiče na smanjenje nivoa buke i zagađenja u gradu. Najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva upravo je korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.


Festival je besplatan i otvoren za sve. Da bismo poboljšali kvalitet života u gradu, svako mora imati svoju ulogu: građani, donosioci odluka, državne institucije, nevladine organizacije, aktivisti, preduzeća i političari. Beograd Velograd omogućava da se svi oni okupe, upoznaju, podele svoja iskustva, uče jedni od drugih, sarađuju, zabave se i uživaju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.