Izvor: Blic | Sreda, 16.05.2018.| 17:37

Čukarička roštiljijada 19. maja na Adi Ciganliji

Ilustracija (Foto: stockcreations/shutterstock.com)
Tradicionalna, deveta Čukarička ferijalna roštiljijada biće održana u subotu, 19. maja na piknik terenu na Adi Ciganliji, u organizaciji Ferijalnog saveza Čukarica i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i Turističko–sportske organizacije Čukarice.

Pod sloganom Ćumurom sa humorom, ovogodišnje takmičenje u pravljenju roštilja okupiće 120 takmičarskih ekipa, a za izbor najukusnijeg roštilja i najbolje dekoracije nadležni su predstavnici Asocijacije kuvara Srbije, profesionalni kuvari iz restorana, kao i profesori iz Hemijsko–prehrambeno tehnološke škole.

Za pobednike u roštiljanju su obezbeđeni pehari, plakete, diplome, kao i druge vredne nagrade.

Tokom celodnevne turističke, gastronomske i porodične manifestacije biće održan takmičarski Festival folklora, kao i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja u 21 sportskoj disciplini (hodanje na štulama, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, hodanje u džakovima, višeboj...), za šta su zaduženi studenti Fakulteta za fizičku kulturu i sport.

Cela manifestacija ima i humanitarni karakter, jer se tradicionalno na dan Čukaričke ferijalne roštiljijade organizuje i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, kao i prezentacija veštine pružanja prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Čukarica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.