NavMenu

Danubius Food Planet od 11. maja do 3. juna u Novom Sadu

Izvor: Tanjug Utorak, 08.05.2018. 17:15
Komentari
Podeli
Festival se održava na novosadskom Trgu slobode (Foto: Vedrana Džudža)Festival se održava na novosadskom Trgu slobode
Na drugom po redu Festivalu nacionalnih kuhinja Danubius Food Planet, koji će biti održan od 11. maja do 3. juna u Novom Sadu, posetici će imati priliku da probaju kulinarske specijalitete različitih zemalja, upoznaju njihovu kulturnu baštinu, kao i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici.

Novosađanima i gostima biće ponuđen bogat i raznovrstan program, svakog dana će se predstavljati druga zemlja, a prvog dana će svoju nacionalnu kuhinju prezentovati Crna Gora, najavljuju organizatori.

- Ovo je dobra prilika da se predstave strane ambasade i privredne komore sa nacionalnim kuhinjama i kulturnim baštinama zemalja iz kojih dolaze. Želimo da u svet pošaljemo lepu sliku iz Novog Sada, a posebno nam je drago što turistički pokazatelji govore da strani turisti sve više dolaze u naš grad - izjavio je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević na konferenciji organizovanoj povodom najave te manifestacije.
Tematika festivala na Trgu slobode u Novom Sadu, koji organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada, jeste promovisanje nacionalnih kuhinja zemalja iz čitavog sveta.

Prijatelji festivala su Danubius, Gorenje i Heineken Srbija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.