NavMenu

Evo ko pravi najbolji burek i hleb u Srbiji

Izvor: Tanjug Sreda, 25.04.2018. 15:41
Komentari
Podeli
Sa PekarijadeSa Pekarijade
Druga po redu Pekarijada završena je u utorak (24. aprila 2018. godine) svečanom ceremonijom u teatru Madlenianum i proglašenjem najboljih pekara Srbije, u pet kategorija.

Titulu najboljih poneli su: Zef Kajtazi u kategoriji tradicionalno obogaćenog hleba, Vesna Maslać najbolja je u pripremi obrednog hleba, dok Miloš Damnjanović pravi najbolji burek sa sirom.

Nenad Mrščević je pekar koji priprema najbolji slatki dekorisani kroasan u Srbiji, a Ana Stanković ponela je titulu najboljeg mladog pekara i to priznanje zaslužila je za svoje umeće u pripremi uskršnjeg peciva, saopštili su organizatori.

Ovo nacionalno takmičenje organizuje se pod pokroviteljstvom kompanije Lesaffre Srbija i uz podršku Unije pekara Srbije.

Pobednici su osim titule najboljeg pekara osvojili i vredne novčane nagrade, dok je najbolja mlada pekarka nagrađena zaposlenjem u jednoj od vodećih pekara u zemlji, gde će i nadalje moći da razvija svoj talenat.


Pored glavnih kategorija, dodeljene su i specijalne nagrade za najbolji performans, najvrednijeg takmičara, najšarmantnijeg učesnika, a izabran je i "trio fantastiko" ovogodišnje Pekarijade, koji čine tri fantastične mlade pekarke.

Svi oni pokazali su da pekarstvo nije samo zanat, već jedna posebna veština koja zahteva godine prakse, posvećenosti i usavršavanja.

Tokom proteklih osam meseci u Lesaffre pekarskom centru oko 200 profesionalnih i mladih pekara pokazalo je svoje umeće u pripremanju različitih pekarskih proizvoda.

O popularnosti takmičenja svedoči i podatak da je više od polovine ovogodišnjih prijavljenih učesnika učestvovalo i na prethodnoj Pekarijadi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.