Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.04.2018.| 13:32

Turneja Slobodne zone u 50 gradova Srbije

Ilustracija (Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Filmski festival Slobodna zona i ovog proleća tradicionalno organizuje filmsku turneju po Srbiji, 12. po redu!

Publika u više od 50 mesta i gradova imaće priliku da od sredine aprila do kraja juna potpuno besplatno pogleda pet filmova sa festivala održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Predvodnik Turneje je dokumentarni mjuzikl "Dan oslobođenja", koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe Laibach u "poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta" - Severnoj Koreji.

Na programu će se naći i "Čavela", muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara. Ovaj film je postao hit evropskih festivala 2017. i na 13. Slobodnoj Zoni osvojio nagradu publike.

Značajno mesto na repertoaru ovogodišnje Turneje Slobodne zone pripada i filmovima: "Ćambra", koji je u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award, igrani film "Crveni pas: pravi plavi" o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac "500 godina" koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Raspored projekcija po gradovima možete pogledati OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.