Izvor: eKapija | Utorak, 13.02.2018.| 15:55

Aplikacija DečjaZona štiti najmlađe od neprimerenih sadržaja na internetu

Aplikacija Vip DečjaZona omogućava roditeljsku kontrolu pristupa internetu
Korišćenje pametnih telefona umnogome je olakšalo komunikaciju roditelja sa decom, ali biti stalno onlajn nosi sa sobom i određene rizike. Imajući to u vidu, kompanija Vip mobile je u svoju ponudu uvrstila aplikaciju Vip DečjaZona, koja pruža sigurnost da dete neće biti izloženo neprimerenom sadržaju na "mreži", te da će mobilni uređaj koristiti u razumnoj meri i na pravi način.

- Uz aplikaciju Vip DečjaZona roditelji imaju mogućnost da sami odrede koliko vremena dete može koristiti mobilni telefon i kojim sadržajima može da pristupi. Roditeljska kontrola omogućava da se pristup internetu i određenim aplikacijama blokira, kao i da se filtrira neodgovarajući sadržaj - navode iz Vipa.

Zaključavanje aplikacija se sprovodi prema njihovoj starosnoj oceni i kategoriji, a roditelji mogu sami da odrede koje pojedinačne aplikacije žele da stave na listu zabranjenih. Pored toga, tu je i opcija zaključavanja kamere na telefonu, ali i mogućnost dnevnog ograničenja korišćenja mobilnog telefona.

Upravljanje i kontrola uređaja vrši se pomoću pretraživača, na posebno kreiranoj internet stranici, tako da roditelji mogu da pristupe aplikaciji bez obzira gde se oni ili njihova dece nalaze.

Aplikacija Vip DečjaZona je trenutno dostupna za Android uređaje, a može se besplatno preuzeti sa Google Play Store platforme do 1. maja. Uslove korišćenja i više informacija možete pronaći OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.