Izvor: Novosti | Utorak, 13.02.2018.| 09:01

Aleksandra Crvendakić, košarkašica - Iz "srpskog" Šoprona pravo u WNBA

Aleksandra Crvendakić (Foto: YouTube)
Prognoze stručnjaka da će Aleksandra Crvendakić (21) jednog dana biti lider srpske reprezentacije, postaju sve realnija priča. Talentovana košarkašica Šoprona je na dobrom putu da u toj ulozi u dresu Srbije nasledi Sonju Petrović, Jelenu Milovanović i Anu Dabović.

Stopama iskusnijih koleginica krenuće već ovog leta i na klupskom planu. Potpisala je ugovor sa Sijetl Stormom i oprobaće se u najjačoj ligi na svetu.

- Od jedne saigračice iz Šoprona čula sam samo lepe reči o tom klubu - priča Crvendakićeva za Novosti.

- Oni su mi odmah ponudili ugovor. Želela sam ove godine da odem u Ameriku, da igram sa najboljim igračicama sveta i da vidim gde sam u celoj toj priči. Prvo sam razgovarala sa Jelenom Milovanović o odlasku u WNBA, jer imamo veoma dobar odnos. Ona me je podržala, što mi je veoma bitno, jer ima iskustva.

Iako tek u martu puni 22 godine, Aleksandra igra već četvrtu sezonu van granica naše zemlje u Šopronu. Pruža veoma zapažene partije u Evroligi i jedna je od najboljih mladih igračica.

- Zadovoljna sam kako mi je u Mađarskoj, prija mi ta sredina. Uvek sam imala dobre ljude oko sebe. Pored mene i Jelene, tu su i Danijel Pejdž i Tina Jovanović. Tako da je ovo "srpski" Šopron. Pomažemo jedna drugoj i onda je sve lakše. Bez njih ne bi sve ovo imalo posebnu čar. Još malo pa će saigračice početi da nas razumeju šta pričamo na "našem". Ove sezone je došao novi trener, nove igračice, sve dobro funkcioniše. A ja se osećam kao kod kuće.

Najveći ispit ove sezone Crvendakićeva i drugarice imaće protiv Ane Dabović i Fenerbahčea, u prvom meču četvrtfinala Evrolige 28. februara.

- Igra se na tri dobijene utakmice, tako da je sve moguće. Ne bismo bile tu gde jesmo da ne vredimo - zaključila je Crvendakićeva.

Kao da Marina nije odlazila

Povratak Marine Maljković na klupu reprezentacije Srbije prija Aleksandri.

- Svi smo mi na nju navikli, znamo kakav stil gaji. Osećam se zaista kao da se nikad nismo ni rastajale.

Evroliga

Aleksandra Crvendakić je u ovogodišnjoj Evroligi odigrala 14 utakmica. Prosečno je na terenu provodila 30,1 minut, uz ubačenih 11,4 poena. Imala je i 7,1 skok i 2 asistencije po meču.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.