Izvor: B92 | Četvrtak, 08.02.2018.| 19:09

Slobodi Mićalović i Srđanu Todoroviću nagrade filmskih kritičara Srbije

(Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Glumici Slobodi Mićalović u četvrtak (8. februara 2018. godine) je u Muzeju jugoslovenske kinoteke uručena nagrada Fipresci Srbija za najbolju žensku ulogu, koja joj je dodeljena za ulogu u filmu "Na mlečnom putu". Za najbolju mušku ulogu nagrađen je Srđan Todorović, za ostvarenje u filmu "Prokleti pas".

Srpska sekcija međunarodne federacije filmskih kritičara - Fipresci Srbija za najbolji film proglasila je "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, koji je dobio priznanje i za najbolju režiju i scenario.

Za najbolju fotografiju nagrađeni su Goran Volarević i Martin Šec za film "Na mlečnom putu", dok je priznanje za najbolju montažu pripalo Đorđu Stankoviću za "Afterparti".

Prema mišljenju Fipresci Srbija, najbolju muziku je napisao Nemanja Mosurović za ostvarenje "Prokleti pas", dok je najbolje kostime uradila Jelena Stokuća za film "Zona Zamfirova".

Nagrada za najbolji dokumentarni film otišla je u ruke rediteljke Mile Turajlić za ostvarenje "Druga strana svega", dok je za najbolji strani film proglašeno ostvarenje "Bez ljubavi" Andreja Zvjaginceva.

Posebna nagrada za životno delo i trajni doprinos srpskoj kinematografiji uručena je Đorđu Nikoliću, koji je bio direktor fotografije na različitim filmskim projektima od 1960. godine.

Tatjana Cvetičanin je primila posthumno priznanje za supruga Aleksandra D. Kostića koji je bio cenjeni dramaturg, filmski kritičar i urednik filmskog programa na TV B92.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.