NavMenu

Kako da "prevarite" umor

Izvor: Novosti Ponedeljak, 15.01.2018. 17:30
Komentari
Podeli
(Foto: Stokkete/shutterstock.com)
Iako vam se u glavi vrzmaju brojne obaveze, a očima registrujete gomilu stvari koje bi trebalo da uradite, niste u stanju da se pomerite. Umor vam ne dozvoljava da učinite i najmanji napor. Za ovako, uglavnom konstantno loše, stanje obično su krivi brzina ritma i način života opterećen stresom. Rešenje postoji, a stručnjaci nude nekoliko jednostavnih načina za uspešno vraćanje snage i izgubljene energije.

- Pijte dosta vode da vam organizam ne dehidrira i ostane bez energije, što će na kraju izazvati umor. Osim vode, treba da pijete i voćne sokove, kao i zeleni čaj.

- Ne ignorišite doručak, jer njegov izostanak usporava metabolizam, što takođe dovodi do osećaja umora. Ako nemate vremena kod kuće, doručkujte na poslu. Vodite računa da u doručku budu jogurt, integralni hleb ili pecivo, i obavezno voće.

- Kada vas umor baš ophrva, slušajte veselu muziku, opustite se i kontrolišite loše misli.

- Kada god možete odspavajte, jer se u snu obnavljaju i pamćenje i raspoloženje. Idealno bi bilo da svako dnevno odspava oko osam sati. Topla kupka sa esencijalnim uljem lavande, koja predstavlja neku vrstu sedativa, opušta i omogućava da se lakše utone u san.


- Ne nervirajte se zbog svake sitnice jer stres može da utiče destruktivno na vaš energetski potencijal. Naročito se ne treba prepustiti razočaranju. Ako stres već ne možete da izbegnete, jednostavno slegnite ramenima, recite "pa dobro", i nastavite dalje sa uživanjem, najbolje u društvu pozitivnih i duhovitih osoba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.