Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.12.2017.| 18:04

Novogodišnja kutija izmamila osmehe mališana - Više od 1.000 dece iz socijalno ugroženih porodica dobilo novogodišnje paketiće

Sa dodele paketića
Crédit Agricole Srbija i kompanija METRO Cash & Carry u saradnji sa partnerima organizovali su novogodišnju predstavu u Sava Centru namenjenu deci iz socijalno ugroženih porodica.

Kako su saopštili organizatori, više od 1.000 mališana uživalo je spektaklu pod nazivom Novogodišnja potera, koji je preneo duh predstojećih praznika i darivanja, i doprineo da najmlađi i njihove porodice osete podršku koja im je uvek dobrodošla.

Predstava održana je u sklopu tradicionalnog humanitarnog projekta Novogodišnja kutija koji METRO Cash & Carry i Crédit Agricole Srbija sprovode u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda i humanitarnom organizacijom Banka hrane. Projekat koji traje već osam godina namenjen je podršci prirodnim porodicama osetljivog materijalnog stanja i unapređenju kvaliteta života dece u njima. Čarobnu atmosferu upotpunio je nastup balerina, druženje sa Vilom Dobrilom i glumcima, a najviše radosti izazvali su novogodišnji paketići prepuni slatkiša koji su mališanima podeljeni po završetku druženja.

U okviru projekta Novogodišnja kutija, do sada je 14.300 dece u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu primilo novogodišnje paketiće i prisustvovalo prazničnom druženju sa svojom omiljenom Vilom Dobrilom. Višegodišnje trajanje akcije Novogodišnja kutija dokaz je značaja koji ovaj projekat ima upravo u podršci porodicama koje se susreću sa socijalnim i drugim izazovima i podizanju svesti društva o potrebi uključivanja svih koji mogu da pomognu.

Organizatori su ovom prilikom bili složni u tome da je važno da deci pružamo pomoć koja im je potrebna, kao i da ih obradujemo ovakvim novogodišnjim iznenađenjima.

Novogodišnja kutija je nastavak humanitarne akcije Magični doručak, u okviru koje je obezbeđeno 70 tona hrane za 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju iz Srbije. Tokom skoro decenije postojanja, obe akcije daju značajan doprinos unapređenju kvaliteta života maloletne dece.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.