NavMenu

Na Ušću otvoren prvi skejt park u Beogradu

Izvor: Blic Ponedeljak, 29.09.2008. 10:57
Komentari
Podeli

Prvi skejt park u gradu je juče (28. septembar 2008. godine) konačno otvoren na Ušću. Srećni što su posle mnogo problema najzad dobili mesto za svoje vratolomije, skejteri su ceo dan proveli istražujući novi teren. Četrdeset skejtera učestvovalo je u takmičenju boreći se za vredne nagrade, a svoje umeće Beograđanima su pokazali i vozači rolera i BMX bicikala.

- Uzbuđen sam i srećan što smo najzad dobili svoju kuću. Do sada smo vežbali na mestima gde vožnja nije dozvoljena, pa smo morali da se krijemo - priča Mihailo Prostran (13) koji skejt vozi već pet godina.

On je bio jedan od takmičara koji su prvi izašli na teren i svojom neustrašivom vožnjom publiku ostavili bez daha. Grupe od pet takmičara, smenjivale su se na terenu, dok je uzbuđenje publike raslo. Prvi su nastupili mladi skejtri do 18 godina, a nakon njih iskusni veterani ovog ekstremnog sporta. Među takmičarima je bilo i skejtera iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Makedonije.

- Ulaz će biti slobodan za sve ljubitelje skejta, rolera i bicikla. Postoje pravila obavezna za sve posetioce i ona su istaknuta na tabli. Najvažnije je reći da vožnja u skejt parku nije dozvoljena deci mlađoj od 10 godina - priča Miloš Pavlović iz skejt kluba "Kobaz" i dodaje da će uskoro početi i škola skejta.

Prema njegovim rečima, klub "Kobaz" i Opština Novi Beograd i dalje će zajedničkim snagama raditi na tome da Park dobije sve što treba. Planirano je da se skejt park ogradi, osvetli i da se unajmi čuvar koji će sprečiti vandale da unište vredne sprave.

- Mislim da je bilo vreme da Beograd dobije ovakav teren. Dovela sam sina, koji ima pet godina i za sada samo gleda, a nadam se da će za neku godinu i on ovde voziti - priča Marija Jovanović iz Novog Beograda.

Posle mnogih problema oko izbora lokacije, skejt park, najveći u ovom delu Evrope, u koji je Opština Novi Beograd uložila 27 miliona dinara spreman je da bude domaćin velikim evropskim takmičenjima.

Zajedno smo uspeli. Zasluga za ovaj park pripada i građanima i skejterima ali i predhodnom rukovodstvu Opštine koje je mnogo uradilo da Beograd dobije moderan skejt park - kaže Nenad Milenković, predsednik Opštine Novi Beograd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.