Izvor: Blic | Ponedeljak, 29.09.2008.| 10:57

Na Ušću otvoren prvi skejt park u Beogradu

Prvi skejt park u gradu je juče (28. septembar 2008. godine) konačno otvoren na Ušću. Srećni što su posle mnogo problema najzad dobili mesto za svoje vratolomije, skejteri su ceo dan proveli istražujući novi teren. Četrdeset skejtera učestvovalo je u takmičenju boreći se za vredne nagrade, a svoje umeće Beograđanima su pokazali i vozači rolera i BMX bicikala.

- Uzbuđen sam i srećan što smo najzad dobili svoju kuću. Do sada smo vežbali na mestima gde vožnja nije dozvoljena, pa smo morali da se krijemo - priča Mihailo Prostran (13) koji skejt vozi već pet godina.

On je bio jedan od takmičara koji su prvi izašli na teren i svojom neustrašivom vožnjom publiku ostavili bez daha. Grupe od pet takmičara, smenjivale su se na terenu, dok je uzbuđenje publike raslo. Prvi su nastupili mladi skejtri do 18 godina, a nakon njih iskusni veterani ovog ekstremnog sporta. Među takmičarima je bilo i skejtera iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Makedonije.

- Ulaz će biti slobodan za sve ljubitelje skejta, rolera i bicikla. Postoje pravila obavezna za sve posetioce i ona su istaknuta na tabli. Najvažnije je reći da vožnja u skejt parku nije dozvoljena deci mlađoj od 10 godina - priča Miloš Pavlović iz skejt kluba "Kobaz" i dodaje da će uskoro početi i škola skejta.

Prema njegovim rečima, klub "Kobaz" i Opština Novi Beograd i dalje će zajedničkim snagama raditi na tome da Park dobije sve što treba. Planirano je da se skejt park ogradi, osvetli i da se unajmi čuvar koji će sprečiti vandale da unište vredne sprave.

- Mislim da je bilo vreme da Beograd dobije ovakav teren. Dovela sam sina, koji ima pet godina i za sada samo gleda, a nadam se da će za neku godinu i on ovde voziti - priča Marija Jovanović iz Novog Beograda.

Posle mnogih problema oko izbora lokacije, skejt park, najveći u ovom delu Evrope, u koji je Opština Novi Beograd uložila 27 miliona dinara spreman je da bude domaćin velikim evropskim takmičenjima.

Zajedno smo uspeli. Zasluga za ovaj park pripada i građanima i skejterima ali i predhodnom rukovodstvu Opštine koje je mnogo uradilo da Beograd dobije moderan skejt park - kaže Nenad Milenković, predsednik Opštine Novi Beograd.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.