NavMenu

Prvi koncert u mraku na Kolarcu 21. oktobra

Izvor: Blic Četvrtak, 12.10.2017. 11:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
Prvi koncert u mraku - U svetlosti tame, biće održan 21. oktobra u 20 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Na koncertu će nastupiti čembalistkinja Olga Petrović, pijanisti Uglješa Brkljaš i Dušan Sretović, mecosopran Nataša Jović Trivić, harfistkinja Gorana Ćurguz i Gudači svetog Đorđa.

Sam koncert biće održan u potpunom mraku. Na sceni će istovremeno biti umetnici sa i bez invaliditeta. Ideja koncerta je, poručuju organizatori, da se odgovori na pitanja da li pomoću zvuka možemo da "vidimo" i šta je sa onima koji ne mogu da vide, kako izgleda njihova "zvučna slika".

Na panel diskusiji "Do-re MI u kulturi", 18. oktobra u 19 časova u Kolarčevoj zadužbini, pitanjem "Gde smo MI danas u kulturi i umetnosti?" učesnici će pokušati da definišu da li stvaraoci savremene umetnosti prilikom kreiranja uzimaju u obzir ko su sve konzumenti njihovih dela i da li su ona dostupna za osobe sa invaliditetom; u kojoj meri su osobe sa invaliditetom konzumenti, a u kojoj kreativni stvaraoci u različitim umetničkim oblastima.


Projekat partnerski realizuju Udruženje Inkluzivna mreža, Fakultet muzičke umetnosti i Udruženje slepih i slabovidih Srbije Beli štap, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.