NavMenu

Osmi Bosifest od 10. do 12. oktobra u Beogradu

Izvor: RTV Utorak, 03.10.2017. 14:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: d13/shutterstock.com)Ilustracija
Osmo izdanje Beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom Bosifest, koje će se održati pod sloganom "Pokreni promenu" od 10. do 12. oktobra u Sava Centru, prikazaće 18 kvalitetnih dokumentarnih filmova na različite teme koje se tiču osoba sa invaliditetom.

Publika će imati prilike pogleda 18 filmova, 10 u takmičarskom i 8 u revijalnom delu programa.

Svi filmovi biće premijerno prikazani u Srbiji, a očekuje se i svetska pretpremijera izraelskog dokumentarca "Moj brat heroj", koji prati grupu mladih ljudi sa Daunovim sindromom na zahtevnom putu kroz indijske Himalaje, u pratnji svojih braća i sestara.

Publika će takođe, između ostalog, imati priliku da pogleda i dokumentarac "50 X Rio" o pustolovini jednog specijalnog momka, Aleksa Zanardija, i o njegovom treningu i pripremama za Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru, zatim film "88 Mhz" o slepom pozorišnom i radio novinaru, Jordanu Georgievu iz Bugarske, kao i film "Drugde" oslobađajuće i intimno putovanje mladića sa Daunovim sindromom u dvadesetim godinama čija je ambicija da pronađe svoje mesto na ovom svetu.

Žiri ovogodišnjeg Bosifesta radiće u sastavu reditelj Predrag Gaga Antonijević, direktor Festivala evropskog filma Palić Zelenović i glumica Anica Dobra, saopštili su organizatori Bosifesta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.