NavMenu

Beograd dobija i polumaraton - Premijerno izdanje 3. decembra, trke na 10 i 21 kilometar

Izvor: Blic Sreda, 13.09.2017. 17:18
Komentari
Podeli
(Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
Posle maratona, Beograd će dobiti i svoj polumaraton čije će premijerno izdanje biti održano 3. decembra ove godine.

– Nakon 30 godina Beogradskog maratona, u našoj prestonici će biti organizovan jedan novi sportski spektakl. Beograd se na ovaj način približava drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka i Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona – istakao je gradonačelnik Siniša Mali i zahvalio organizatoru trke, preduzeću Beogradski maraton na istrajnosti.

On je izrazio zadovoljstvo što će u glavnom gradu Srbije biti organizovan još jedan trkački spektakl i pozvao Beograđane da se u što većem broju pridruže ovoj manifestaciji i na taj način pošalju sliku sporta i zdravlja u svet.

- Prvi Beogradski polumaraton u sebi će sadržati dve trke – Beogradskih 21 i Beogradskih 10, koje će velikom broju naših sugrađana omogućiti da istrče 21 kilometar ili, ako su manje pripremljeni, 10 kilometara. Kada je reč o startu i cilju, sprema se iznenađenje koje će, u skladu sa svetskom tradicijom, promovisati atrakcije srpske prestonice - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.