Izvor: Blic | Sreda, 13.09.2017.| 17:18

Beograd dobija i polumaraton - Premijerno izdanje 3. decembra, trke na 10 i 21 kilometar

(Foto: Halfpoint/shutterstock.com )
Posle maratona, Beograd će dobiti i svoj polumaraton čije će premijerno izdanje biti održano 3. decembra ove godine.

– Nakon 30 godina Beogradskog maratona, u našoj prestonici će biti organizovan jedan novi sportski spektakl. Beograd se na ovaj način približava drugim velikim gradovima u svetu, od Budimpešte do Praga, Njujorka i Čikaga, koji u svom kalendaru već imaju trke polumaratona – istakao je gradonačelnik Siniša Mali i zahvalio organizatoru trke, preduzeću Beogradski maraton na istrajnosti.

On je izrazio zadovoljstvo što će u glavnom gradu Srbije biti organizovan još jedan trkački spektakl i pozvao Beograđane da se u što većem broju pridruže ovoj manifestaciji i na taj način pošalju sliku sporta i zdravlja u svet.

- Prvi Beogradski polumaraton u sebi će sadržati dve trke – Beogradskih 21 i Beogradskih 10, koje će velikom broju naših sugrađana omogućiti da istrče 21 kilometar ili, ako su manje pripremljeni, 10 kilometara. Kada je reč o startu i cilju, sprema se iznenađenje koje će, u skladu sa svetskom tradicijom, promovisati atrakcije srpske prestonice - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.