Izvor: Promo | Sreda, 13.09.2017.| 09:41

Prljavo ili čisto nije isto - Beo Zoo Vrt i Sekopak u zajedničkoj akciji

Prvi put ovog leta u beogradskom zoološkom vrtu promovisano je odvajanje ambalažnog otpada. Sekopak je tokom leta organizovao radionice za decu i na taj način pokušao najmlađim posetiocima zoološkog vrta da približi primarnu selekciju i reciklažu.

Deca su tom prilikom mogla da nauče gde se ubacuje koja vrsta ambalaže, kako se od ambalažnog otpada mogu napraviti igračke kao i da učestvuju u različitim igricama za decu. Ovu letnju radionicu Beo Zoo vrt i Sekopak završili su 10. septembra predstavom "Prljavo ili čisto nije isto". Glumci predstave su najmlađim posetiocima Beo Zoo vrta, na šaljiv i zabavan način, dali odgovore na pitanja: Šta je ekologija, a šta reciklaža? Gde se ambalaža odlaže i može li ona biti korisna?

U zajedničkoj akciji Sekopaka i Beo Zoo vrta, reciklažna ostrva postavljena su u martu ove godine. Cilj je da se omogući posetiocima da na jedinstven način doprinesu zaštiti životne sredine kao i da se podigne svest o važnosti ekološki odgovornog ponašanja, pogotovo kod najmlađih posetioca. Deca su mnogo bolji promoteri reciklaže i otvoreniji su da usvajaju zdrave ekološke navike i šire zelene ideje među svojim ukućanima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.