NavMenu

Šta će i kako raditi na Dan državnosti Srbije - Pogledajte radno vreme prodavnica, pošti, pijaca...

Izvor: eKapija Sreda, 15.02.2017. 08:43
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Na Sretenje – Dan državnosti Srbije, ne morate se mnogo brinuti za hranu i piće, jer će skoro sve prodavnice i pijace raditi uobičajeno. Ko će praznovati ili raditi izmenjeno, pročitajte u nastavku teksta!

Dan državnosti praznuje se 15. i 16. februara.

Objekti DIS, Maxi, IDEA, Univerexport, Mercator i Roda imaće uobičajeno radno vreme, a očekuje se da će im se pridružiti i dobar deo malih radnji.

Sekretarijat za privredu Beograda saopštio je da dežurne prodavnice mogu biti zatvorene tokom praznika.

- Dežurne prodavnice koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika Sretenja mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u tom saopštenju - saopšteno je iz Sekretarijata za privredu

Takođe ako vam je potrebno sveže voće i povrće, bez problema ćete moći da posetite neku od mnogobrojnih beogradskih zelenih tržnica tokom celog dana - radiće uobočajeno, od 6 do 19 časova. Ipak, pitanje da li će baš svi prodavci "biti na broju".

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni Buvljak) u sredu i četvrtak radiće uobičajeno od 8 do 16 časova. Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac radiće 15. i 16. februara uobičajeno, od 6 do 19 časova, a Tržni centar Krnjača (cvetna pijaca) od 11 do 8 časova.

Takođe, vrata tržnih centara Ušće, Delta City i Stadion u Beogradu biće otvorena po uobičajenom rasporedu. Trgovci se, čak, nadaju i boljem pazaru, jer će građani imati više vremena za šoping.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje od 6 do 20 sati.

U dane kada se praznuje državni praznik Sretenje ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muzički program do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena do ponoći.

Dežurne pošte u Srbiji

Ako treba da nešto završite u gradskoj ili opštinskoj službi, pošti ili banci, danas je poslednji dan da to učinite. Skoro sve ove ustanove, kao i škole i vrtići, biće zatvorene i u sredu i u četvrtak.

Oni koji zakasne, moraće u dežurne pošte.

U sredu i četvrtak u Beogradu će dežurati pošta u Takovskoj 2 (non-stop), u Savskoj 2 (od 8 do 15 časova), na Šumadijskom trgu 2a (od 8 do 15 časova), u Ulici pilota Mihajla Petrovića 8-12 (od 8 do 15 časova), u Zemunu Glavna 8 (od 8 do 15 časova), u Stadion Shopping centru (od 8 do 19 časova), u Univerexportu u Nehruovoj (od 8 do 20 časova), kao i u TC Novi Merkator (od 8 do 19 časova).

Tokom praznika dežuraće šest pošta u Novom Sadu – Temerinski put 50 (od 8 do 20.30 časova), Teodora Mandića 23 (od 7 do 20 časova), Futoški put 93c (od 7 do 20 časova), Balzakova 59 (od 7 do 20 časova), Bajči Žilinskog 4 (od 7 do 20 časova) i dr Svetislava Kasapinovića 10-14 (od 7 do 20 časova).

Takođe, radiće i tri pošte u Subotici, po dve u Kragujevcu, Nišu, Pančevu i Zrenjaninu i po jedna u Boru, Valjevu, Vranju, Zaječaru, Jagodini, Paraćinu, Kikindi, Aranđelovcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Kruševcu, Leskovcu, Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću, Vršcu, Pirotu, Požarevcu, Prokuplju, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Prijepolju, Čačku, Šapcu, Loznici, na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i sve pošte na graničnim prelazima.

Besplatan parking, nedeljni red vožnje

JKP Parking servis Beograd zbog obeležavanja Dana državnosti Srbije, u sredu i u četvrtak, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

U vreme praznika, 15. i 16. februara, biće zatvorene poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od petka, 17. februara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i sve poslovnice, radiće po uobičajenom radnom vremenu.


Svi koji planiraju da koriste gradski prevoz u Beogradu moraju da računaju da će u sredu i četvrtak biti na snazi nedeljni red vožnje, a da će taksisti naplaćivati drugu, skuplju tarifu.

(Foto: Suzana Obradović)
Gradski i prigradski prevoz u Novom Sadu tokom 15. i 16. februara takođe će voziti po nedeljnom redu vožnje, a ista situacija je i u Nišu.

JKP Parking servis Niš je najavio da 15. i 16. februara neće vršiti naplatu i kontrolu parkiranja na opštim parkiralištima, te da u tom periodu neće raditi ni Korisnički servis na adresi Orlovića Pavla 24.

Carina

Na Dan državnog praznika carinarnice će na robnim carinskim ispostavama i referatima organizovati aktivna i pasivna dežurstva.

U Carinarnici Beograd 24 sata će raditi Granični prelaz Aerodrom Nikola Tesla. Aktivno dežurstvo će biti organizovano na CI Luka Beograd, Terminal, Aerodrom Beograd, Makiš, Železnička stanica Beograd, CI za poslove carinskog nadzora, Skladišta, DHL, Pančevo, Sajam, kao i na CR Savsko pristanište, CR Luka i Rečno pristanište Pančevo. Pasivno dežurstvo će biti organizovano na CI Beograd, u CI za poslove carinskog nadzora, Skladišta, DHL, Pančevo, Sajam, kao i na CR Savsko pristanište, CR Luka i Rečno pristanište Pančevo, a CI Pošta Beograd neće raditi, kao ni JP Pošte Srbije. Praznični režim rada po carinarnicama pogledajte na sajtu Uprave carina.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.