NavMenu

"La La Land" osvojio sedam Zlatnih globusa

Izvor: Beta Ponedeljak, 09.01.2017. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Mjuzikl "La La Land" reditelja Demijena Šazela osvojio je sedam Zlatnih globusa na dodeli te prestižne nagrade u Los Anđelesu. Priča o romansi između mlade glumice i džez pijaniste potpuno je dominirala među nagrađenim ostvarenjima, jer je osvojila priznanja u svih sedam kategorija u kojima je bila nominovana, uključujući i nagradu za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla.

Šazel, 31-godišnji američki reditelj i scenarista, osvojio je Zlatni globus za najbolju režiju i najbolji scenario, a glavni glumci, Rajan Gosling i Ema Stoun, nagrađeni su za najbolju glavnu mušku, odnosno žensku ulogu u komediji ili mjuziklu.

Mjuzikl je ovenčan i priznanjima za najbolju muziku i najbolju pesmu, numeru "City of Stars", koja su uručena kompozitoru Džastinu Harvicu.

Film "Moonlight", priča o odrastanju mladog Afroamerikanca koju je napisao i režirao Beri Dženkins, osvojio je samo nagradu za najbolji film u kategoriji drame, iako je bio nominovan u šest kategorija.

Zlatni globus za najbolju glavnu mušku dramsku ulogu pripao je Kejsiju Afleku za film "Manchester by the Sea", a slavna francuska glumica Izabel Iper nagrađena je za najbolju glavnu glumicu u filmu "Elle" Pola Verhovena, ovenčanom Zlatnim globusom za najbolji strani film.

Za najbolju mušku sporednu ulogu nagrađen je Aron Tejlor-Džonson za film "Nocturnal Animals" Toma Forda, a priznanje za najbolju sporednu glumicu dobila je Vajola Dejvis za film "Fences" Denzela Vošingtona.

Dodeljivanje Zlatnog globusa Džonsonu bilo je šok za većinu, kao i sama njegova nominacija, pošto je malo ko očekivao da će on odneti pobedu nad Maheršalom Alijem iz filma "Moonlight" i Džefom Bridžisom, koji glumi u filmu "Hell or High Water".

Najboljim animiranim filmom proglašen je "Zootopie" Bajrona Hauarda i Riča Mura.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.