Izvor: RTV | Četvrtak, 17.11.2016.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi Sad izabran za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine

Novi Sad
Novi Sad je proglašen za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. Odluka o tome doneta je u sredu, 17. novembra, u Varni u Bugarskoj. Podsetimo, Novi Sad je pre mesec dana u Briselu proglašen Evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu, kao prvi grad van Evropske unije koji će poneti tu titulu.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je rekao da je proglašenje Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine izuzetno značajno, kako za Novi Sad, tako i za celu državu Srbiju i da će Grad nastaviti da ulaže u svoje mlade, da pomaže u realizaciji njihovih projekata i da to može da obezbedi dobru razvojnu šansu, ne samo za mlade, već i sve ostale građane.

- Pokazali smo da kada smo zajedno i kada radimo zajedn sa donosiocima odluka u gradu možemo da napravimo bolju atmosferu i veće mogućnosti za mlade u Novom Sadu - rekao je koordinator Inicijative OPENS Vukašin Grozdanović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je poručio da je neizmerno ponosan što su mladi svojom energijom uspeli da Novi Sad pozicioniraju visoko na mapi Evrope u oblasti omladinske politike i zahvalio se svima koji su doprineli tome da se Novi Sad ovenča još jednim evropskim priznanjem.

- Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad posle osvajanja titule Evropske prestonice kulture 2021. Izglasani smo za Evropsku prestonicu mladih 2019, što znači "duplu krunu" za naš grad, odnsono pobedu na dva značajna evropska takmičenja. Mislim da je ovo velika stvar za Novi Sad koji je univerzitetski grad i za omladinu koja u njemu živi. Čestitam svim Novosađanima na velikoj pobedi, pre svega mladima, omladinskim udruženjima i organizacijama koji su izneli ceo projekat, a posebno članovima OPENS-a koji su nas doveli do te titule - rekao je Miloš Vučević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.