NavMenu

Slavni hoteli iz holivudskih hitova

Izvor: B92 Petak, 07.10.2016. 11:57
Komentari
Podeli
(Foto: dvoevnore/shutterstock.com)
Zaboravite glumce, ovi hoteli su dovoljno upečatljivi i poznati, da kad ih vidite na slikama, često kažete "to je hotel iz onog filma". Nakon što su svojevremeno zapeli za oko holivudskim producentima ovi hoteli su se proslavili, a cene noćenja u njima idu u prilog njihovj slavi.

Plaza, Njujork

Slavna njujorška Plaza ugostila je brojne poznate filmove, a njena je 'karijera' započela 1959. u sjajnom Hičkokovom špijunskom trileru "Sever severozapad". Nakon 'Severa' ovde su još snimani "Umalo poznati, "Bosonogi u parku", "Krokodil Dundi", i kao zadnji "Veliki Getsbi". Ipak, verujemo da je većini ovaj hotel najpoznatiji po filmu 'Sam u kući 2', u kojem se ponovno izgubio popularni klinac Kevin Mekalister (Macaulay Culkin).

Park Hajat, Tokio

Radnja Oskarom nagrađenog i hvaljenog filma "Izgubljeni u prevodu", odvija se upravo u ovom hotelu, u kojem su Skarlet Johanson i Bil Marej vodili dugačke razgovore. Hotel je jedan od najboljih u gradu.

Timberlin Loža, Oregon

U ovo hotelu snimljen je klasik "Isijavanje" sa Džekom Nikolsonon i čuvenom uletom sobom 217.

One and Only Ocean Club Resort, Bahami

U ovom bahamskom odmaralištu boravio je Daniel Krejg u filmu "Kazino Rojal", a moguće je iznajmiti i vilu u kojoj je boravio. Jedini problem je, nažalost, paprena cena.

Beverli Vilšir, Los Anđeles

Uprkos činjenici da su u ovom hotelu noćili Elvis, Mik Džeger, Elton Džon, hotel je slavan tek postao kad se pojavio u filmu koji je Džuliju Roberts vinuo u zvezde u filmu "Zgodna žena". Upravo su ovde romansu započeli Vivian i Edvard (Ričard Gir).

Hotel del Coronado, San Dijego

"Neki to vole vruće" Bilija Vildera, snimljen je 1959, u njemu briljira Merilin Monro, a ovde slavne sobe čekaju na vas.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.