Izvor: B92 | Petak, 07.10.2016.| 11:57

Slavni hoteli iz holivudskih hitova

(Foto: dvoevnore/shutterstock.com)
Zaboravite glumce, ovi hoteli su dovoljno upečatljivi i poznati, da kad ih vidite na slikama, često kažete "to je hotel iz onog filma". Nakon što su svojevremeno zapeli za oko holivudskim producentima ovi hoteli su se proslavili, a cene noćenja u njima idu u prilog njihovj slavi.

Plaza, Njujork

Slavna njujorška Plaza ugostila je brojne poznate filmove, a njena je 'karijera' započela 1959. u sjajnom Hičkokovom špijunskom trileru "Sever severozapad". Nakon 'Severa' ovde su još snimani "Umalo poznati, "Bosonogi u parku", "Krokodil Dundi", i kao zadnji "Veliki Getsbi". Ipak, verujemo da je većini ovaj hotel najpoznatiji po filmu 'Sam u kući 2', u kojem se ponovno izgubio popularni klinac Kevin Mekalister (Macaulay Culkin).

Park Hajat, Tokio

Radnja Oskarom nagrađenog i hvaljenog filma "Izgubljeni u prevodu", odvija se upravo u ovom hotelu, u kojem su Skarlet Johanson i Bil Marej vodili dugačke razgovore. Hotel je jedan od najboljih u gradu.

Timberlin Loža, Oregon

U ovo hotelu snimljen je klasik "Isijavanje" sa Džekom Nikolsonon i čuvenom uletom sobom 217.

One and Only Ocean Club Resort, Bahami

U ovom bahamskom odmaralištu boravio je Daniel Krejg u filmu "Kazino Rojal", a moguće je iznajmiti i vilu u kojoj je boravio. Jedini problem je, nažalost, paprena cena.

Beverli Vilšir, Los Anđeles

Uprkos činjenici da su u ovom hotelu noćili Elvis, Mik Džeger, Elton Džon, hotel je slavan tek postao kad se pojavio u filmu koji je Džuliju Roberts vinuo u zvezde u filmu "Zgodna žena". Upravo su ovde romansu započeli Vivian i Edvard (Ričard Gir).

Hotel del Coronado, San Dijego

"Neki to vole vruće" Bilija Vildera, snimljen je 1959, u njemu briljira Merilin Monro, a ovde slavne sobe čekaju na vas.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.