NavMenu

Najbolji bazeni na krovovima - Bangkok, Tel Aviv, Sao Paulo...

Izvor: gradjevinarstvo.rs Petak, 22.07.2016. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Svet Mapei)Ilustracija
Među najboljim krovnim bazenima magazin Dezeen izdvojio je "beskonačni" bazen sa pogledom na panoramu Tel Aviva, bazen sa unutrašnjim prozorom, kao i onaj u brazilskoj džungli...

The Pool at Pyne - T.R.O.P.

Nadstrešnica od betonskih okvira čini da ovaj krovni bazen u Bangkoku izgleda kao da je izrezan, sa pogledom na tajlandske predele. Arhitekte iz firme T.R.O.P. su ga postavile na 42-spratni stambeni kompleks u neposrednoj blizini glavne gradske stanice.

Jellyfish House - Wiel Arets Architects

Bazen na krovu sa staklenim nosačima poda pored ulaza u ovu kuću, projekat holandske firme Wiel Arets Architects, nudi uzdignuti pogled ka Sredozemnom moru.

Zadnji zid bazena ima veliki unutrašnji prozor, omogućavajući stanovnicima na prvom spratu gde je kuhinja, da paze na prijatelje i porodicu koji odu na plivanje.

Refúgio na Montaria - Carvalho Araújo

Ova betonska kuća u severnom delu Portugalije, projekat lokalnog studija Carvalho Araujo ima uzdignuti krov namenjen za uski bazen.

Inspirisan domaćim rezervoarima za vodu koji se koriste za napajanje lokalnih kuća, bazen pruža pogled na ruralni pejzaž Serra d'Arga planina.

Garden Villas - MIA Design Studio

Ove stambene dvospratnice su najnovije u nizu kuća za odmor firme MIA Design Studio projektovane za Naman Retreat u Vijetnamu.

Najneobičnija karakteristika zgrade je plitak bazen koji okružuje ukopani deo na krovu, kome se pristupa preko mosta koji se proteže do preko puta prvog sprata suprotnog bloka.


Oak Pass House - Walker Workshop

Projekat firme Walker Workshop, kuća u Kaliforniji za koncertog violinistu ima "beskonačni" bazen koji se proteže uz spoljne ivice terase ispod grana jednog od zaštićenih stabala hrasta.

Jungle House - Studio MK27

Bazen na krovu ovog betonskog stambenog objekta, projekat brazilske firme Studio MK27 nalazi se u gustim krošnjama primorske prašume u Sao Paulu.

Kuća takođe ima balkone koji gledaju na šumu, viseće mrežaste ležaljke i pruža hlad od sunca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.